Sonkás pogácsa


Sonkás pogácsa

Hozzávalók kb.60 db-hoz:

  • 100 ml tej, 
  • 25 g élesztő, 
  • 500 g liszt, 
  • 250 g vaj vagy margarin, 
  • só, 
  • őrölt bors, 
  • 3 gerezd zúzott fokhagyma, 
  • 150 g túró, 
  • 1 db tojássárgája, 
  • 60 ml tejföl, 
  • 250 g füstölt főtt sonka.
  • 1 db tojás a kenéshez, 
  • és liszt a nyújtáshoz.

Elkészítés:

A langyos tejbe belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk. Tálba szitáljuk a lisztet és a puha vajat elmorzsoljuk. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a fokhagymát, majd a túróval, tojássárgájával és a tejföllel összedolgozzuk, hogy elváljon az edény falától. A főtt sonkát apróra vágjuk, majd a tésztához dolgozzuk, és letakarva meleg helyen kb. 45-50 percet, kelesztjük. Lisztezett lapon 30 mm vastagra nyújtjuk és sütőpapírral bélelt sütőlapra, szaggatjuk. Ne túl szorosra rakjuk, hogy legyen helyük megnőni. Tetejüket felvert tojással megkenjük és 185°C fokon 15 perc alatt megsütjük.

Forrás:

www.fertopart.hu


Szerkesztés dátuma: kedd, 2011. február 22. Szerkesztette: Sándor Kinga Blanka
Nézettség: 1,348 Kategória: » Farsang


   







Tetszik  




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: