Hozzávalók kb.60 db-hoz:
- 100 ml tej,
- 25 g élesztő,
- 500 g liszt,
- 250 g vaj vagy margarin,
- só,
- őrölt bors,
- 3 gerezd zúzott fokhagyma,
- 150 g túró,
- 1 db tojássárgája,
- 60 ml tejföl,
- 250 g füstölt főtt sonka.
- 1 db tojás a kenéshez,
- és liszt a nyújtáshoz.
Elkészítés:
A langyos tejbe belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk. Tálba szitáljuk a lisztet és a puha vajat elmorzsoljuk. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a fokhagymát, majd a túróval, tojássárgájával és a tejföllel összedolgozzuk, hogy elváljon az edény falától. A főtt sonkát apróra vágjuk, majd a tésztához dolgozzuk, és letakarva meleg helyen kb. 45-50 percet, kelesztjük. Lisztezett lapon 30 mm vastagra nyújtjuk és sütőpapírral bélelt sütőlapra, szaggatjuk. Ne túl szorosra rakjuk, hogy legyen helyük megnőni. Tetejüket felvert tojással megkenjük és 185°C fokon 15 perc alatt megsütjük.
Forrás: