Hozzávalók:
4 személyre
- 600 g kicsontozott kacsamell,
- 1 gerezd fokhagyma,
- bors,
- őrölt gyömbér,
- 125 ml sherry,
- 6 evőkanál szójaszósz,
- 1 kis ananász, vagy ananász konzerv szelet,
- 1 fej vöröshagyma,
- 1 db sárgarépa,
- 1 szál póréhagyma,
- 2 evőkanál olaj,
- 1 evőkanál étkezési keményítő,
- 4 evőkanál ecet,
- 250 ml húsleves,
- só,
- 125 ml ananászlé.
Elkészítés:
A kacsamellet megmossuk, szárazra töröljük, hosszában félbevágjuk, majd kb. 1 /2 cm vastagon felszeleteljük.
A fokhagymát megtisztítjuk, félbevágjuk, és bedörzsöljük vele húsdarabokat. Ezután a kacsamellet borssal és gyömbérrel befűszerezzük. A sherryt összekeverjük a szójaszósszal, majd a húsdarabokat legalább 30 percig pácoljuk benne.
Az ananászt meghámozzuk, szárát kivágjuk, majd szeletekre vágjuk.
A kacsamellet kivesszük a pácléből, lecsöpögtetjük, majd a roston az nanászszeletekkel együtt kb.4-8 percig sütjük. Sűtés közben többször megforgatjuk.
A vöröshagymát és a répát megtisztítjuk. A vöröshagymát karikákra, a répát csíkokra vágjuk. A póréhagymát megtisztítjuk, és szintén karikákra vágjuk.
A zöldséget felforrósított olajon megfuttatjuk. Rászórjuk a keményítőt,ráöntjük az ecetet és a húslevest. Felforraljuk, majd kis lángon kb. 5 percig főzzük. A mártást sóval és az ananászlével ízesítjük. A kacsamellet a mártással és az ananászszeletekkel tálaljuk.