Roston sült kacsamell


Roston sült kacsamell

Hozzávalók:

4 személyre

  • 600 g kicsontozott kacsamell, 
  • 1 gerezd fokhagyma, 
  • bors, 
  • őrölt gyömbér, 
  • 125 ml sherry, 
  • 6 evőkanál szójaszósz, 
  • 1 kis ananász, vagy ananász konzerv szelet, 
  • 1 fej vöröshagyma, 
  • 1 db sárgarépa, 
  • 1 szál póréhagyma, 
  • 2 evőkanál olaj,
  • 1 evőkanál étkezési keményítő,
  • 4 evőkanál ecet, 
  • 250 ml húsleves, 
  • só, 
  • 125 ml ananászlé.

Elkészítés:

A kacsamellet megmossuk, szárazra töröljük, hosszában félbevágjuk, majd kb. 1 /2 cm vastagon felszeleteljük.

A fokhagymát megtisztítjuk, félbevágjuk, és bedörzsöljük vele húsdarabokat. Ezután a kacsamellet borssal és gyömbérrel befűszerezzük. A sherryt összekeverjük a szójaszósszal, majd a húsdarabokat legalább 30 percig pácoljuk benne.

Az ananászt meghámozzuk, szárát kivágjuk, majd szeletekre vágjuk.

A kacsamellet kivesszük a pácléből, lecsöpögtetjük, majd a roston az nanászszeletekkel együtt kb.4-8 percig sütjük. Sűtés közben többször megforgatjuk.

A vöröshagymát és a répát megtisztítjuk. A vöröshagymát karikákra, a répát csíkokra vágjuk. A póréhagymát megtisztítjuk, és szintén karikákra vágjuk.

A zöldséget felforrósított olajon megfuttatjuk. Rászórjuk a keményítőt,ráöntjük az ecetet és a húslevest. Felforraljuk, majd kis lángon kb. 5 percig főzzük. A mártást sóval és az ananászlével ízesítjük. A kacsamellet a mártással és az ananászszeletekkel tálaljuk.


Szerkesztés dátuma: kedd, 2011. február 22. Szerkesztette: Sándor Kinga Blanka
Nézettség: 1,637 Kategória: » Farsang


   







Tetszik  




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: