Hozzávalók (4 főre):
- 1/2 kiló kenyér
- 10 dkg vaj
- 2 tojás
- 15 dkg sonka
- 2 db csemege uborka
- só
- citromlé
- frissen őrölt bors
Elkészítés:
- Olyan kenyeret veszünk, amelynek aránylag egyenletes a keresztmetszete, én a piacomon Láng Edit paradicsomos kenyerét veszem (a recept egyébként a zsúrkenyérre készült, azt sem tudom, kapható-e még).
- Levágjuk a kenyér két végét, hogy egy henger keletkezzen.
- Keskeny pengéjű, hosszú késsel kivágjuk a kenyér belét körkörösen, a héj alatt, mindkét végről bevágva.
- A tojásokat keményre főzzük, a sonkát, uborkát és a főtt tojás fehérjét összekockázzuk.
- A vajat kevés citromlével habosra keverjük.
- Hozzáadjuk a tojások sárgáját, azzal is jól elkeverjük.
- Sózzuk, borsot darálunk, elkeverjük.
- Hozzáadjuk a kockára vágott tojásfehérjét, sonkát, uborkát és a kenyér belét elmorzsolva.
- Kézzel összegyúrjuk az egészet, hogy a kezünk melegétől meglágyuljon a massza.
- Egyik, majd másik végétgől a kenyérhéj-hengerbe töltjük a masszát.
- Legalább 3 órát pihenjen a hűtőben mielőtt szeleteljük.
Forrás:
http://www.nosalty.hu/