Tojás nélküli mini fánk


Tojás nélküli mini fánk

Könnyen elkészíthető kis csemege hirtelen jött vendégeknek, vagy valami újdonságra vágyó uzsonnafalóknak.

Hozzávalók (4 főre):

  • 20 dkg liszt
  • 3 evőkanál cukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • ½ cs sütőpor
  • 2 dl tej
  • 2 dl olaj a sütéshez

Elkészítés:

  1. A lisztet elkeverjük a sütőporral, majd a cukrokkal.
  2. Folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk a tejet, így egy egészen sűrű palacsintatésztát kapunk, ezt állni hagyjuk 15-20 percet.
  3. Miközben feltesszük az olajat a tűzre, habverővel 5 perc alatt simára keverjük a tésztát, hogy lazább legyen.
  4. Lapos evőkanálnyi tésztát kiveszünk, amit a közepesen meleg, bő olajba teszünk. Vigyázzunk, hogy a tészták a szaggatáskor ne érjenek össze, legyen helyük még nőni picit.
  5. Minden oldalukat aranybarnára sütjük, összesen kb. 6-7 perc alatt.

Forrás:

http://www.nosalty.hu/


Szerkesztés dátuma: kedd, 2011. február 22. Szerkesztette: Sándor Kinga Blanka
Nézettség: 1,563 Kategória: » Farsang


   







Tetszik  




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: