Boros pecsenye


Boros pecsenye

Hozzávalók:

  • 50 dkg sertéscomb,
  • 2 zsemle,
  • 3 dl fehérbor,
  • 10 dkg gomba,
  • 10-10 dkg sárga- és fehérrépa,
  • 5 dkg zeller,
  • 1 tojás,
  • 1 tojássárgája,
  • 1 dl paradicsomlé,
  • 1-2 evőkanál olaj,
  • egy csokor petrezselyem,
  • őrölt szegfűbors,
  • őrölt fehér bors,

A zsemléket a fehérborba áztatjuk, majd jól kinyomkodjuk, és összekeverjük a szeletekre vágott, olajban megpárolt gombával, a párolt zöldségekkel valamint az apróra vágott petrezselyemmel. Ezt követően az egészet ledaráljuk, keverőtálba helyezzük, hozzáadjuk a tojást, továbbá szegfűborssal, borssal, sóval ízesítjük, és összedolgozzuk. A húst négy nagy szeletre vágjuk fel, a szeleteket jól kiveregetjük, a tölteléket elosztjuk rajtuk, majd felgöngyöljük a szeleteket. Kevés forró olajban pirosra sütjük, hozzáöntjük a paradicsomlevet valamint a bort, és puhára pároljuk. Az így elkészített húst felszeleteljük, és párolt zöldségekkel tálaljuk.


Szerkesztés dátuma: szombat, 2009. október 10. Szerkesztette: Muretics István
Nézettség: 1,685 Kategória: » Farsang


   







Tetszik  




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: