Dörgicsei marha lábszár


Dörgicsei marha lábszár

Hozzávalók (10 személyre):

  • Marha lábszár 2 kg
  • Sertéscomb 1 kg
  • Pulyka comb 1 kg
  • Csirke comb 50 dkg
  • Vöröshagyma, fehérrépa, sárgarépa, zeller, petrezselyem, burgonya, csipetke – tételenként 20 dkg.

Elkészítése:

A húsokat, zöldségeket kockára vágjuk, a bográcsot enyhén kizsírozzuk, felforrósítjuk.

Beledobjuk a marhahúst, zsírjára pirítjuk. Hozzáadjuk a vöröshagymát, fokhagymát, fűszerezzük.

Kevés csontlével pároljuk kb. 30 percig. Hozzáadjuk a sertéshúst, 10 percig főzzük, majd következik a pulyka és csirkehús, zöldségek és a burgonya. A végén csipetkével dúsítjuk.

A recept 10 főre szól és elkészítése bográcsban a legízletesebb.


Szerkesztés dátuma: szerda, 2009. október 7. Szerkesztette: Muretics István
Nézettség: 1,885 Kategória: » Szüret


   







Tetszik  




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: