Malacos káposzta


Malacos káposzta

Hozzávalók (10 személyre):

  • Csontozott csülök 3 kg
  • Lapocka 1,5 kg
  • Oldalas 1,5 kg
  • Füstölt, lángolt kolbász 1 kg
  • Savanyú káposzta 3 kg
  • Vöröshagyma 1,5 kg
  • Fokhagyma 10 dkg
  • Só, bors, babérlevél, bazsalikom

Elkészítése:

A csülköt, lapockát közepes darabokra vágjuk. Az oldalast kisebb kockákra, a kolbászt 2-3 cm-es karikákra. A kikent bográcsba zsírjára sütjük a húsokat. Fűszerezzük, majd hozzáadjuk a kifacsart káposztát. Kb. 40-50 percig készre pároljuk az egészet.

Friss kenyérrel, igény szerint tejföllel tálaljuk, vágott petrezselyemmel díszítjük.

A recept 10 főre szól és elkészítése bográcsban a legízletesebb.


Szerkesztés dátuma: szerda, 2009. október 7. Szerkesztette: Muretics István
Nézettség: 1,438 Kategória: » Szüret


   







Tetszik  




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: