Hozzávalók (10 személyre):
- Csontozott csülök 3 kg
- Lapocka 1,5 kg
- Oldalas 1,5 kg
- Füstölt, lángolt kolbász 1 kg
- Savanyú káposzta 3 kg
- Vöröshagyma 1,5 kg
- Fokhagyma 10 dkg
- Só, bors, babérlevél, bazsalikom
Elkészítése:
A csülköt, lapockát közepes darabokra vágjuk. Az oldalast kisebb kockákra, a kolbászt 2-3 cm-es karikákra. A kikent bográcsba zsírjára sütjük a húsokat. Fűszerezzük, majd hozzáadjuk a kifacsart káposztát. Kb. 40-50 percig készre pároljuk az egészet.
Friss kenyérrel, igény szerint tejföllel tálaljuk, vágott petrezselyemmel díszítjük.
A recept 10 főre szól és elkészítése bográcsban a legízletesebb.