Almás pecsenye


Almás pecsenye

Hozzávalók 4 személyre

  • 2 piros alma
  • 1 citrom leve
  • 80 dkg kicsontozott sertés rövidkaraj
  • mustár, só, grillfűszer
  • 1 kiskanál méz
  • 10 dkg húsos füstölt szalonna
  • 2 vöröshagyma

Elkészítése:

A sütőt 200 fokra (gáz 6. fokozat) bemelegítjük. Az almákat megmossuk, cikkekre vágjuk, kicsumázzuk, de nem hámozzuk meg, majd a citromlével bedörzsöljük, nehogy megbarnuljon. A hús tetejét másfél centis közökben mélyen behasítjuk, a vágatokat mustárral kikenjük, és mindegyikbe úgy csúsztatunk 1-1 almacikket, hogy a piros héja kifelé kerüljön. Ezután a húst sóval,

krillfűszerrel és mézzel bedörzsöljük. A szalonnaszeletek felével egy zománcos tepsit vagy tűzálló tálat kibélelünk. A hagymát megtisztítjuk, karikákra vágjuk, és a szalonnaszeletekre terítjük. A húsdarabot ráfektetjük, a maradék szalonnaszeleteket rárakjuk, és a tálat fedővel vagy alufóliával betakarjuk. A sütőbe toljuk, és a saját levében addig pároljuk, amíg a hús meg nem puhul. Ha a levét idő előtt elfőné, kevés forró vizet öntünk alá. Végül a pecsenyét deszkára

átemeljük, a vágatok mentén úgy szeljük fel, hogy mindegyik húsra egy alma kerüljön, és forró tálra fektetjük. A pecsenyelét tésztaszűrőn átnyomkodjuk vagy turmixoljuk, és a kis tálkában kínáljuk a sülthöz. Burgonyapüré illik hozzá.

Elkészítési idő: 2,5-3 óra


Szerkesztés dátuma: szerda, 2009. október 7. Szerkesztette: Muretics István
Nézettség: 1,869 Kategória: » Szüret


   







Tetszik  




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: