Puttonyosok eledele


Puttonyosok eledele

Hozzávalók (10 személyre):

  • 20 szelet házikenyér,
  • 2,5 kg sertéstarja,
  • 60 dkg csemegeuborka
  • 10 gerezd fokhagyma
  • 2 dl étolaj
  • 5 dkg édes nemes pirospaprika,
  • 1 dkg só,
  • őrölt bors ízlés szerint

Elkészítése:

A húst ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, kiveregetjük, sózzuk, borsozzuk és forró olajban elősütjük. Majd egy nagy tepsibe tesszük, megszórjuk pirospaprikával. Felöntjük 4 dl vízzel és hozzáadjuk a zúzott fokhagymát. A sütőbe helyezve alufóliával letakarva puhára pároljuk. A kenyérszeletekből pirítóst készítünk a hús zsírjába mártjuk, majd mindegyik kenyérszeletre 2 szelet húst és csíkokra vágott uborkát helyezünk.

Megjegyzés: Kemencében elkészítve az igazi!


Szerkesztés dátuma: szerda, 2009. október 7. Szerkesztette: Muretics István
Nézettség: 1,568 Kategória: » Szüret


   







Tetszik  




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: