Hozzávalók (10 személyre):
- 20 szelet házikenyér,
- 2,5 kg sertéstarja,
- 60 dkg csemegeuborka
- 10 gerezd fokhagyma
- 2 dl étolaj
- 5 dkg édes nemes pirospaprika,
- 1 dkg só,
- őrölt bors ízlés szerint
Elkészítése:
A húst ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, kiveregetjük, sózzuk, borsozzuk és forró olajban elősütjük. Majd egy nagy tepsibe tesszük, megszórjuk pirospaprikával. Felöntjük 4 dl vízzel és hozzáadjuk a zúzott fokhagymát. A sütőbe helyezve alufóliával letakarva puhára pároljuk. A kenyérszeletekből pirítóst készítünk a hús zsírjába mártjuk, majd mindegyik kenyérszeletre 2 szelet húst és csíkokra vágott uborkát helyezünk.
Megjegyzés: Kemencében elkészítve az igazi!