Szüreti káposzta


Szüreti káposzta

Nyírségi recept

Hozzávalók:

  • 70 dkg sertéscomb,
  • 1 fej káposzta,
  • 1 hagyma,
  • 2 evőkanál olaj,
  • fél liter must vagy újbor,
  • 2 fürt szőlő,
  • 1 csomag kapor,
  • tejföl.

Elkészítése:

Kevés olajon a fél karikákra vágott hagymát megfonnyasztjuk, hozzátesszük a vékony csíkokra vágott sertéshúst, sóval, borssal fűszerezzük, majd ha barnára pirult, meglocsoljuk musttal.

Amikor elpárolgott a must, hozzáadjuk a vékony szálasra vágott káposztát, a maradék mustot, és időnként kevergetve, lefedve pároljuk. Mielőtt elkészülne hozzáadjuk a félbevágott, kimagozott szőlőszemeket, és ha kedveljük, akkor egy kevés tejföllel még dúsíthatjuk.


Szerkesztés dátuma: szerda, 2009. október 7. Szerkesztette: Muretics István
Nézettség: 1,705 Kategória: » Szüret


   







Tetszik  




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: