Nyírségi recept
Hozzávalók:
- 70 dkg sertéscomb,
- 1 fej káposzta,
- 1 hagyma,
- 2 evőkanál olaj,
- fél liter must vagy újbor,
- 2 fürt szőlő,
- 1 csomag kapor,
- tejföl.
Elkészítése:
Kevés olajon a fél karikákra vágott hagymát megfonnyasztjuk, hozzátesszük a vékony csíkokra vágott sertéshúst, sóval, borssal fűszerezzük, majd ha barnára pirult, meglocsoljuk musttal.
Amikor elpárolgott a must, hozzáadjuk a vékony szálasra vágott káposztát, a maradék mustot, és időnként kevergetve, lefedve pároljuk. Mielőtt elkészülne hozzáadjuk a félbevágott, kimagozott szőlőszemeket, és ha kedveljük, akkor egy kevés tejföllel még dúsíthatjuk.