Szüreti szarvaspörkölt majorannás burgonyával


Szüreti szarvaspörkölt majorannás burgonyával

Hozzávalók (10 főre):

  • bor (vörös) 4 dl
  • bors
  • borókabogyó 5 dkg
  • burgonya 1,5 kg
  • fokhagyma 3 gerezd
  • hagyma 20 dkg
  • kakukkfű 1 csomag
  • majoranna
  • petrezselyem fél csomag
  • pirospaprika 2 evőkanál
  • répa (sárga) 20 dkg
  • sertészsír 5 dkg
  • szalonna (füstölt) 20 dkg
  • szarvascomb 2 kg
  • szőlő 20 dkg

Elkészítése:

A szarvascombból klasszikus pörköltet készítünk. Minél nagyobb mennyiséget készítünk, a pörkölt annál finomabb lesz, jobban összeérnek az ízek.

Az apróra vágott szalonnát pirítjuk, amikor félig lepirult beletesszük a szintén apróra vágott hagymát, később kerül bele a fokhagyma és a kakukkfű, majd a borókabogyó. Az az igazi, amikor a kakukkfű belepirul már az eljén a pörköltbe.

Beletesszük a kockára vágott húst, a babérlevelt, fűszerezzük. Hagyjuk, hogy egy kicsit „megkapja”, utána öntjük csak fel alaplével. Főzzük meg alaposan.

Amíg a hús párolódik, összevágjuk a sárgarépát, csak akkor szabad hozzáadni a vörösbort a húshoz, amikor az már vajpuha. Legvégén a szőlőszemeket.

Azonnal tálaljuk, köretként a majorannás burgonyával, ami nem más, mint héjában főtt burgonya felkarikázva, hozzáadva a kockaszalonna, sertészsíron lepirítva, majorannával fűszerezve.


Szerkesztés dátuma: szerda, 2009. október 7. Szerkesztette: Muretics István
Nézettség: 2,031 Kategória: » Szüret


   







Tetszik  




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: