Csirkemell szőlőmártásban


Csirkemell szőlőmártásban

Erdélyi recept

Hozzávalók:

  • 80 dkg filézett csirkemell,
  • 1/2 kg fehér szőlő,
  • 10 dkg vaj,
  • 1 dl fehérbor,
  • 3 evőkanál liszt,
  • 4 dl tej,
  • 1 citrom,
  • ízlés szerint só.

Elkészítése:

A húst feldaraboljuk, kevés sóval bedörzsöljük, lisztben megforgatjuk, és a felforrósított vajban minden oldalát elősütjük. A visszamaradt vajban megpirítjuk a lisztet, felengedjük 25 dkg szőlő kipréselt levével, a tejjel meg a borral, majd felforraljuk. Citromlével ízesítjük, belerakjuk a csirkemellet, és puhára pároljuk. Ekkor hozzáadjuk a maradék szőlőt, még egyszer felforraljuk, és azonnal tálaljuk.


Szerkesztés dátuma: szerda, 2009. október 7. Szerkesztette: Muretics István
Nézettség: 2,027 Kategória: » Szüret


   







Tetszik  




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: