Fiatal csirke szőlővel


Fiatal csirke szőlővel

Hozzávalók:

  • 1 kis fej vöröshagyma,
  • 50 g fehér vagy kék szőlő, lehetőleg mag nélküli,
  • 2 evőkanál olaj,
  • 4 nagy, kicsontozott csirkemell (kb. 700 g),
  • 1 evőkanál vaj vagy margarin,
  • 1 teáskanál étkezési keményítő,
  • 1/8 l száraz fehérbor,
  • 1/8 l főzőtejszín,
  • sófeketebors.

Elkészítése:

A vöröshagymát megtisztítjuk és finomra vágjuk, a szőlőt megmossuk és a szemeket félbevágjuk. Az olajat nagy serpenyőben közepes hőmérsékleten felforrósítjuk. A csirkemellet sóval, borssal ízesítjük, és minden oldalról 5-6 percig sütjük, míg aranybarna színt kap, majd kivesszük és félrerakjuk.

A vajat a serpenyőbe tesszük és megolvasztjuk. Hozzáadjuk a hagymát, és 3 percig üvegesre pároljuk. Egy csészében összekeverjük az étkezési keményítőt a borral, beleöntjük a serpenyőbe, és állandó keverés mellett 1-2 percig főzzük, amíg a szósz besűrűsödik. Hozzáöntjük a tejszínt és a szőlőt, majd 1 percig főzzük. Ezután a csirkemellet a hús keletkezett levével ismét beletesszük a serpenyőbe és felforrósítjuk. Az elkészített mártást sóval és borssal ízesítjük, leöntjük vele a csirkemellet, és már tálalhatjuk is az ételt.

Ünnepi köretként kínálhatunk mellé vadrizst párolt gombával és összevágott lilahagymával.


Szerkesztés dátuma: szerda, 2009. október 7. Szerkesztette: Muretics István
Nézettség: 978 Kategória: » Szüret


   







Tetszik  




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: