Hozzávalók:
- 1,20 kg csirke,
- 12 dkg rizs,
- 3 db tojás,
- 1 csomó zöldpetrezselyem,
- 25 dkg szőlőszem,
- 5 cl étolaj,
- 2 dl must,
- törött bors, só
Elkészítése:
A rizst enyhén sós vízben megfőzzük, leszűrjük és jól lecsepegtetjük. Amikor kihűlt, hozzáadjuk a tojást, sóval, törött borssal, apróra vágott zöldpetrezselyemmel ízesítjük és jól összekeverjük. Végül belekeverjük az előkészített szőlőszemeket. Az így nyert rizses-szőlős tölteléket a megsózott csirke belsejébe töltjük, majd a nyílást hústűvel lezárjuk, vagy bevarrjuk. A szárnyast kívülről is megsózzuk, tepsibe tesszük, forró olajjal leöntjük és közép meleg sütőbe toljuk. Amikor a csirke sülni kezd, ráöntjük a mustot, majd gyakori locsolgatással szép pirosra sütjük. Tálaláskor a csirkét feldaraboljuk, ízlésesen tálra rendezzük, rászűrjük a mustos pecsenyelevét és zöldpetrezselymes főtt burgonyával tálaljuk.