Mustban sült, szőlős rizzsel töltött csirke


Mustban sült, szőlős rizzsel töltött csirke

Hozzávalók:

  • 1,20 kg csirke,
  • 12 dkg rizs,
  • 3 db tojás,
  • 1 csomó zöldpetrezselyem,
  • 25 dkg szőlőszem,
  • 5 cl étolaj,
  • 2 dl must,
  • törött bors, só

Elkészítése:

A rizst enyhén sós vízben megfőzzük, leszűrjük és jól lecsepegtetjük. Amikor kihűlt, hozzáadjuk a tojást, sóval, törött borssal, apróra vágott zöldpetrezselyemmel ízesítjük és jól összekeverjük. Végül belekeverjük az előkészített szőlőszemeket. Az így nyert rizses-szőlős tölteléket a megsózott csirke belsejébe töltjük, majd a nyílást hústűvel lezárjuk, vagy bevarrjuk. A szárnyast kívülről is megsózzuk, tepsibe tesszük, forró olajjal leöntjük és közép meleg sütőbe toljuk. Amikor a csirke sülni kezd, ráöntjük a mustot, majd gyakori locsolgatással szép pirosra sütjük. Tálaláskor a csirkét feldaraboljuk, ízlésesen tálra rendezzük, rászűrjük a mustos pecsenyelevét és zöldpetrezselymes főtt burgonyával tálaljuk.


Szerkesztés dátuma: szerda, 2009. október 7. Szerkesztette: Muretics István
Nézettség: 1,171 Kategória: » Szüret


   







Tetszik  




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: