Szüreti mediterrán töltött pulyka


Szüreti mediterrán töltött pulyka

Hozzávalók:

  • 1 kisebb (növendék) pulyka,
  • 1 citrom,
  • 1 narancs,
  • 1 fürt szőlő,
  • 6 evőkanál olívaolaj, só, bors.

A töltelékhez:

  • 2 szép alma,
  • 1 körte,
  • 15 dkg dió,
  • 2-3 darab csirkemáj,
  • 1-2 evőkanál méz,
  • diónyi vaj,
  • só, bors.

Elkészítése:

Hámozzuk meg a körtét és az almát, szedjük ki a magházát, és kockázzuk fel. Olvasszuk fel a vajat, futtassuk meg rajta a felkockázott gyümölcsöt és a csirkemájakat is. A májat vegyük ki, turmixoljuk össze a dióval, majd ezt a pépet adjuk a gyümölcsökhöz. Közben mossuk meg a citromot és a narancsot, reszeljük le a héját, és keverjük a töltelékbe a mézzel együtt, majd ízesítsük sóval, borssal. Mossuk meg a pulykát, dörzsöljük be kívül-belül sóval és olajjal, borsozzuk, töltsük meg. Tegyük előmelegített sütőbe, süssük először alufólia alatt, majd amikor puhulni kezd, vegyük le a fóliát. Csavarjuk ki a narancs és a citrom levét, öntözzük meg vele a pulykát, és folyamatosan locsolgatva közepes hőmérsékleten így süssük tovább. Mossuk meg a szőlőt, szemezzük le, és tegyük a majdnem kész pulyka köré.

Így süssük még 10-15 percig.


Szerkesztés dátuma: szerda, 2009. október 7. Szerkesztette: Muretics István
Nézettség: 1,334 Kategória: » Szüret


   











Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: