Szüreti mustos kacsa


Szüreti mustos kacsa

Hozzávalók:

  • 2,5 kg pecsenyekacsa,
  • 8 dkg vaj,
  • 2 dl száraz fehérbor,
  • 2 dl must,
  • 3 cl étolaj,
  • 30 dkg szőlő,
  • 12 dkg dióbél,
  • törött bors,
  • só,
  • 1 dl narancsszörp

Elkészítése:

A kacsát kívül-belül megsózzuk és bedörzsöljük törött borssal. Egy lábasban vajat hevítünk, a kacsát beletéve, mindegyik oldalára átfordítva elősütjük. Ráöntjük a bort, a mustot, egy kevés vizet, és fedő alatt puhára pároljuk. Mikor szükséges, egy kevés mustot és vizet öntünk alá.

Amikor a kacsa puhulni kezd, ráöntjük a sűrű narancsszörpöt. Ezután többször forgatjuk, hogy a hús egyenletesen magába szívhassa az ízes mártást.

Amikor a szárnyas megpuhult, kiemeljük a mártásból és egy olajjal megkent tepsibe tesszük. Mellé rakjuk a megmosott, kiszemezett szőlőt és a dióbelet. A sütőbe tolva szép pirosra sütjük. Ezután a kacsát feldaraboljuk, mellé tesszük a szőlőt és a diót, majd rászűrjük a jól beforralt pecsenyelét.


Szerkesztés dátuma: szerda, 2009. október 7. Szerkesztette: Muretics István
Nézettség: 997 Kategória: » Szüret


   







Tetszik 1 Hodosy Bela kedveli
Hodosy Bela




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: