Hozzávalók:
- 2,5 kg pecsenyekacsa,
- 8 dkg vaj,
- 2 dl száraz fehérbor,
- 2 dl must,
- 3 cl étolaj,
- 30 dkg szőlő,
- 12 dkg dióbél,
- törött bors,
- só,
- 1 dl narancsszörp
Elkészítése:
A kacsát kívül-belül megsózzuk és bedörzsöljük törött borssal. Egy lábasban vajat hevítünk, a kacsát beletéve, mindegyik oldalára átfordítva elősütjük. Ráöntjük a bort, a mustot, egy kevés vizet, és fedő alatt puhára pároljuk. Mikor szükséges, egy kevés mustot és vizet öntünk alá.
Amikor a kacsa puhulni kezd, ráöntjük a sűrű narancsszörpöt. Ezután többször forgatjuk, hogy a hús egyenletesen magába szívhassa az ízes mártást.
Amikor a szárnyas megpuhult, kiemeljük a mártásból és egy olajjal megkent tepsibe tesszük. Mellé rakjuk a megmosott, kiszemezett szőlőt és a dióbelet. A sütőbe tolva szép pirosra sütjük. Ezután a kacsát feldaraboljuk, mellé tesszük a szőlőt és a diót, majd rászűrjük a jól beforralt pecsenyelét.