Borleves


Borleves

Hozzávalók:

  • 5dl fehérbor (Tokaji furmint)
  • 5 dkg kristálycukor
  • 1 tojás
  • 1 kiskanál liszt
  • szegfűszeg
  • citrom

Elkészítése:

A tojást a liszttel jól elkeverjük. Felhigítjuk 3dl vízzel, hozzáöntjük a szegfűszeggel és citromhéjjal ízesített, felforralt bort, a cukrot majd habverővel addig főzzük, amíg sűrűsödni kezd.

Csészékbe szűrve melegen tálaljuk.


Szerkesztés dátuma: szerda, 2009. október 7. Szerkesztette: Muretics István
Nézettség: 3,171 Kategória: » Szüret


   








Megjegyzések

Páles Éva Judith
kedd, 2012. március 27. 14:29
Nagyon fincsi!
szerda, 2015. december 9. 15:04
Gyermekkorom - Nagymamám által készített - karácsonyainak ünnepi levese volt.




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: