Szüreti kolbászleves


Szüreti kolbászleves

Hozzávalók:

  • 30 dkg füstölt házikolbász,
  • 1 dl száraz vörös bor,
  • 20 dkg sárgarépa,
  • 15 dkg petrezselyemgyökér,
  • 15 dkg zeller és 15 dkg karalábé,
  • 25 dkg kelbimbó,
  • 1 fej vöröshagyma,
  • só, törött bors,
  • 4 db tojás,
  • olaj,
  • 10dkg gomba.

Elkészítése:

A zöldséget megtisztítjuk, feldaraboljuk. A hagymát finomra vágjuk, kevés olajon üvegesre pároljuk, rátesszük a felszeletelt gombát, megpirítjuk, majd rátesszük a zöldségeket is. Ráöntjük a bort, felengedjük vízzel, beletesszük a négyfelé vágott kolbászt is, és puhára pároljuk. Ha már puha, kiveszünk a levéből egy félliternyit, lábasban felforraljuk, egyenként beleütünk a forrásban lévő levesbe 4 tojást úgy, hogy a sárgája egyben maradjon. Ha kezd keményedni, lehet forrón tálalni.


Szerkesztés dátuma: szerda, 2009. október 7. Szerkesztette: Muretics István
Nézettség: 1,996 Kategória: » Szüret


   







Tetszik  




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: