Füstöltsajtos lepény


Füstöltsajtos lepény

Hozzávalók:

  • 1 csomag réteslap,
  • 20-25 dkg füstölt sajt,
  • 1 szál póréhagyma,
  • 3-4 tojás,
  • 2-4 dl tej,
  • 2 dkg vaj,
  • 1-2 púpozott evőkanál liszt,
  • 1 evőkanál mustár,
  • só,
  • bors,
  • 2 evőkanál olaj,
  • 3 evőkanál zsemlemorzsa

Elkészítése:

A réteslap felét kiolajozott, közepes tepsibe terítjük, a lapok között is kicsit megolajozzuk, megszórjuk a morzsa felével. Az olvasztott vajon megforrósítjuk a lisztet, felöntjük annyi tejjel, amennyivel közepesen sűrű mártássá áll össze. Kihűtjük, majd belekeverjük a tojások sárgáját, a sót, borsot, mustárt, felkarikázott póréhagymát és a reszelt sajtot. A sütőt előmelegítjük, a tojások fehérjét kemény habbá verjük. A habot a masszához keverjük, majd a tepsibe simítjuk. A tetejét megszórjuk morzsával, befedjük a maradék réteslapokkal, közöttük és a tetején kissé megolajozzuk. Közepes lángon aranybarnára sütjük. Hidegen szeleteljük, mert a sajt olvadtan nehezen vágható.


Szerkesztés dátuma: szerda, 2009. október 7. Szerkesztette: Muretics István
Nézettség: 1,742 Kategória: » Szüret


   











Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: