Hozzávalók:
- 1 csomag réteslap,
- 20-25 dkg füstölt sajt,
- 1 szál póréhagyma,
- 3-4 tojás,
- 2-4 dl tej,
- 2 dkg vaj,
- 1-2 púpozott evőkanál liszt,
- 1 evőkanál mustár,
- só,
- bors,
- 2 evőkanál olaj,
- 3 evőkanál zsemlemorzsa
Elkészítése:
A réteslap felét kiolajozott, közepes tepsibe terítjük, a lapok között is kicsit megolajozzuk, megszórjuk a morzsa felével. Az olvasztott vajon megforrósítjuk a lisztet, felöntjük annyi tejjel, amennyivel közepesen sűrű mártássá áll össze. Kihűtjük, majd belekeverjük a tojások sárgáját, a sót, borsot, mustárt, felkarikázott póréhagymát és a reszelt sajtot. A sütőt előmelegítjük, a tojások fehérjét kemény habbá verjük. A habot a masszához keverjük, majd a tepsibe simítjuk. A tetejét megszórjuk morzsával, befedjük a maradék réteslapokkal, közöttük és a tetején kissé megolajozzuk. Közepes lángon aranybarnára sütjük. Hidegen szeleteljük, mert a sajt olvadtan nehezen vágható.