Szezámmagos borkifli


Szezámmagos borkifli

Hozzávalók:

  • 1 kg. finomliszt
  • 2 dl. olaj
  • 5-7 dkg. élesztő
  • 1 evőkanál só
  • 1 evőkanál cukor
  • 0,5 liter langyos tej
  • kemény sajt (kb. 15 dkg) vagy pizzás melegszendvics krém (konzerv)

Elkészítése:

Az élesztőt 1 dl. tejben felfuttatjuk és a többi hozzávalóval együtt a liszthez keverjük. Összegyúrjuk és megkelesztjük jó alaposan!

Amikor megkelt 4 részre osztjuk és egyenként kinyujtjuk kerekre. Derelyevágóval 16 részre vágjuk, így 16 háromszög alakot kapunk. A háromszögek széles részébe sajtot, vagy pizzás krémet teszünk, és lazán feltekerjük őket. Ezt négyszer csináljuk meg, (mert ugyebár 4 részre osztottuk a megkelt tésztát) így összesen 64 db. kiflit kapunk. Megkenjük őket tojással, megszórjuk szezámmaggal és jó meleg sütőben pirosra sütjük. A sütőben még jól fel fognak jönni, és gyönyörűek lesznek! Isteni finom frissen is és akár pár nap mulva is ha marad belőlük.


Szerkesztés dátuma: szerda, 2009. október 7. Szerkesztette: Muretics István
Nézettség: 1,857 Kategória: » Szüret


   







Tetszik  




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: