Hozzávalók:
- fél kg szőlő,
- 2 alma,
- 5 dkg. darált dió,
- 1 evőkanál citromlé,
- fél dl desszertbor,
- 5 szem érett szilva,
- 2 evőkanál porcukor
Elkészítése:
A szőlőt megmosom és egy mély tálba teszem. A diót megőrlöm és összekeverem a porcukorral. A cukrozott diót ősszekeverem a borral és megvárom, míg felolvad Az almát 1,5 x 1,5 centis kockákra vágom és nyakonöntöm a citromlével. Elkeverem a leszemezett szőlővel és a kimagozott, vékony szeletkékre vágott szilvával. Megszórom porcukorral, meglocsolom a citromlével, valamint a borral és megszórom a durvára vágott dióval. Jól behűtve tálalom.
Megjegyzés: dió helyett mandulát is lehet használni