Szőlősaláta


Szőlősaláta

Hozzávalók 4 személyre:

  • 400 g fehér szőlő (nem baj ha nem mézédes),
  • 50 g dióbél,
  • 0,3 dl sherry,
  • 1 db limet leve,
  • 20 g porcukor,
  • késhegynyi só,
  • pár csepp dióolaj, ha nincs jó helyette a diólikőr,
  • 10-15 szem piros bors

Elkészítése:

A szőlőt megmossuk, leszemezzük, vigyázva, hogy ne nyomjuk meg a szemeket. A dióbelet és a piros borsot durvára vágjuk. A porcukrot, a limettlével, a sóval, a likőrrel, és a darabolt dióval jól összekeverjük. Kb. fél liter vizet felforralunk, és pár másodpercre a leszemezett szőlőt beletesszük, leszűrjük, és hideg vízzel rögtön lehűtjük. A lehűtött szőlőt az elkészített öntethez adva lazán összekeverjük, poharakba adagoljuk, tetejét megszórjuk a durvára tört piros borssal, és fogyasztásig hűtőszekrénybe tesszük.


Szerkesztés dátuma: szerda, 2009. október 7. Szerkesztette: Muretics István
Nézettség: 831 Kategória: » Szüret


   







Tetszik  




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: