Tokaji csokoládéfondü


Tokaji csokoládéfondü

Hozzávalók (4 - 6 személyre):

  • 20 dkg keserű csokoládé,
  • 20 dkg cukor,
  • 6 g liszt,
  • 2 dl tejszín,
  • 6 dkg vaj,
  • 4-5 puttonyos tokaji aszú vagy aszúeszencia,
  • 15 dkg földieper,
  • 15 dkg szőlő,
  • 15 dkg meggy,
  • 15 dkg mandarin,
  • 15 dkg ananász,
  • 25 dkg banán

Elkészítése:

Zománcozott vagy teflon edényben felolvasztjuk a csokoládét. Beletesszük a cukrot, a liszttel elkevert tejszínt, a vajat és egy csipet sót. Állandóan kevergetve sűrűsödésig főzzük. Ekkor belekeverjük a bort és átöntjük egy fondüserpenyőbe. Az edényt az asztalon levő spirituszégő fölé tesszük és köré helyezzük a megtisztított gyümölcsöket.

Édes tokaji szamorodni lehet a kísérője.


Szerkesztés dátuma: szerda, 2009. október 7. Szerkesztette: Muretics István
Nézettség: 1,755 Kategória: » Szüret


   







Tetszik  




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: