Hozzávalók:
fél kg szőlő,
2 alma,
5 dkg. darált dió,
1 evőkanál citromlé,
fél dl desszertbor,
5 szem érett szilva,
2 evőkanál porcukor
Elkészítése:
A szőlőt megmosom és egy mély tálba teszem. A diót megőrlöm és összekeverem a porcukorral.
Hozzávalók (10 személyre):
Birkahús vegyesen 6 kg
Füstölt szalonna 50 dkg
Zsír 1 kg
Vöröshagyma 2,5 kg
Fokhagyma 8 dkg
Paradicsom, paprika 1 kg
Só, bors, majoranna, rozmaring, ½ liter száraz vörösbor
Elkészítése:
A húst közepes darabokra vágjuk, a hagymát kockára.
Hozzávalók:
1 kg. finomliszt
2 dl. olaj
5-7 dkg. élesztő
1 evőkanál só
1 evőkanál cukor
0,5 liter langyos tej
kemény sajt (kb. 15 dkg) vagy pizzás melegszendvics krém (konzerv)
Elkészítése:
Az élesztőt 1 dl. tejben felfuttatjuk és a többi hozzávalóval együtt a liszthez keverjük.
Hozzávalók:
4 tojás,
20 dkg cukor,
8 dl átpasszírozott szőlőlé,
2 dl facsart narancslé,
10 dkg darált dió,
2 dl tejszín,
2 evők. citromlé,
zselatin
Elkészítés:
A négy tojássárgáját elkeverjük a cukorral, gőz felett habosra keverjük. Beleöntjük a narancslevet, a citromlevet, a szőlőléből 2 decilitert, jól eldolgozzuk, majd a gőz felett sűrűre főzzük.