Mustos almabefőtt


Mustos almabefőtt

Hozzávalók:

  • 2 liter édes must
  • 60 dkg kristálycukor
  • 1 kg savanyú, kemény rétesalma
  • 3 szem szegfűszeg
  • 1 mokkáskanál őrölt fahéj
  • üvegenként késhegynyi tartósítószer.

Elkészítése:

Az almát megmossuk, meghámozzuk, kicsumázzuk, és felszeleteljük. A mustot felforraljuk, beletesszük a cukrot és a szegfűszeget, valamint a fahéjat, majd 2-3 percnyi forralás után az almagerezdeket is. Kis lángon addig főzzük, amíg az alma üvegessé válik, de még nem fő szét. A leszűrt almát azonnal üvegekbe töltjük, ráöntjük a forró levet, és légmentesen lekötjük. Száraz gőzben hagyjuk kihűlni. Másnap tesszük csak végleges helyére.

 


Szerkesztés dátuma: kedd, 2011. augusztus 23. Szerkesztette: Sándor Kinga Blanka
Nézettség: 1,451 Kategória: » Szüret


   







Tetszik  




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: