Hozzávalók
- 1 kg sovány sertéscomb
- 5 dl must
- 1 szál sárgarépa
- 2 zöldpaprika
- 1 szál petrezselyemgyökér
- 2 friss paradicsom
- 1 kis fej vöröshagyma
- 3 szem feketebors
- 10 dkg zsír
- 3 szem borókabogyó
- 3 dkg liszt
- só ízlés szerint
Előkészítés:
A paradicsomot és a kicsumázott zöldpaprikát nagy kockára, a vöröshagymát apróra vágjuk, a sárgarépát és a petrezselyemgyökeret lereszeljük.
Elkészítés: A húst lábasba helyezzük, és zsíron körbesütjük. Majd hozzátesszük a hagymát, a reszelt sárgarépát, a petrezselymet, a zöldpaprikát, és néhány percig még pirítjuk. Ezután belerakjuk a paradicsomkockákat és pároljuk, később pedig beleöntjük a mustot, sózzuk, és fedő alatt puhára pároljuk. Ha a hús megpuhult, emeljük ki deszkára, szeleteljük és meleg tálon helyezzük el. Levét leszűrjük, megszórjuk liszttel, jól kiforraljuk és a húsra öntjük. Kapros galuskával vagy más, ízlés szerinti körettel tálaljuk.
Forrás: Vendégváró