Balatoni mustos pecsenye


Balatoni mustos pecsenye

Hozzávalók

  • 1 kg sovány sertéscomb
  • 5 dl must
  • 1 szál sárgarépa
  • 2 zöldpaprika
  • 1 szál petrezselyemgyökér
  • 2 friss paradicsom
  • 1 kis fej vöröshagyma 
  • 3 szem feketebors
  • 10 dkg zsír
  • 3 szem borókabogyó
  • 3 dkg liszt
  • só ízlés szerint 

Előkészítés:

A paradicsomot és a kicsumázott zöldpaprikát nagy kockára, a vöröshagymát apróra vágjuk, a sárgarépát és a petrezselyemgyökeret lereszeljük.

Elkészítés: A húst lábasba helyezzük, és zsíron körbesütjük. Majd hozzátesszük a hagymát, a reszelt sárgarépát, a petrezselymet, a zöldpaprikát, és néhány percig még pirítjuk. Ezután belerakjuk a paradicsomkockákat és pároljuk, később pedig beleöntjük a mustot, sózzuk, és fedő alatt puhára pároljuk. Ha a hús megpuhult, emeljük ki deszkára, szeleteljük és meleg tálon helyezzük el. Levét leszűrjük, megszórjuk liszttel, jól kiforraljuk és a húsra öntjük. Kapros galuskával vagy más, ízlés szerinti körettel tálaljuk.

 

Forrás: Vendégváró


Szerkesztés dátuma: csütörtök, 2011. augusztus 25. Szerkesztette: Sándor Kinga Blanka
Nézettség: 2,040 Kategória: » Szüret


   







Tetszik  




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: