Gyömbéres karamellkörte mézes joghurttal


Gyömbéres karamellkörte mézes joghurttal

Hozzávalók:

  • 4 darab kemény körte
  • 2 dkg friss gyömbér
  • Fél rúd vanília
  • 2 evőkanál cukor
  • 2 dl édes tokaji bor (aszú, szamorodni vagy késői szüretelésű)
  • 1 lime héja
  • 1 dl joghurt
  • 2 evőkanál méz
  • 2 dkg fenyőmag

Elkészítés:

A körtéket meghámozzuk, félbevágjuk, a magházat eltávolítjuk, és félcentinként legyezőformában bevágjuk.
 
A gyömbért meghámozzuk, lereszeljük, a vanília belsejét kikaparjuk.
 
A cukrot karamellizáljuk, és a tokajival, a gyömbérrel és a vaníliával felfőzzük, a körtéket beletesszük, mellészórjuk a fenyőmagot, és kb. 8-10 percig pároljuk.
 
A joghurtot összekeverjük a mézzel és a lime reszelt héjával.
 
A körtéket tálalhatjuk hidegen vagy melegen desszertként, de akár köretként is, pl. libamájhoz, kacsamájhoz, szárnyasmellhez, sajtokhoz, rántott camembert-hez, a joghurttal meglocsolva.

 

Forrás:www.mindmegette.hu

 


Szerkesztés dátuma: vasárnap, 2011. október 2. Szerkesztette: Sándor Kinga Blanka
Nézettség: 1,289 Kategória: » Szüret


   







Tetszik  




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: