Szüreti káposztás egytál


Szüreti káposztás egytál

Hozzávalók:

  • 70 dkg sertéscomb
  • 1 fej fehér káposzta
  • 1 fej hagyma
  • 2 evőkanál olaj
  • 5 dl újbor
  • 2 fürt szőlő
  • 1 csokor kapor
  • 1 kis pohár tejföl

 Elkészítés:

A félkarikára szeletelt hagymát kevés olajon megpirítjuk, hozzátesszük a vékony csíkokra vágott sertéshúst, és sóval, borssal fűszerezzük. Ha barnára pirult, meglocsoljuk a bor egy részével. Amikor a bor elpárolgott, hozzáadjuk a vékony csíkokra szeletelt káposztát, a maradék bort, s időnként megkeverjük, de lefedve pároljuk.

Mielőtt elkészülne, beleszórjuk az összevágott kaprot, majd óvatosan belevegyítjük a kimagozott szőlőszemeket és a tejfölt.

 

 


Szerkesztés dátuma: vasárnap, 2011. október 2. Szerkesztette: Sándor Kinga Blanka
Nézettség: 964 Kategória: » Szüret


   







Tetszik  




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: