Boros körteleves


Boros körteleves

Hozzávalók:

  • 75 dkg körte
  • 5 dl tej
  • 2 evőkanál liszt
  • fél citrom
  • 5 szem szegfűszeg
  • 2,5 dl fehérbor

Elkészítés:

A meghámozott körtét feldarabolva beletesszük egy fazékba, majd hozzáadjuk a szegfűszeget, és forró tejjel leöntjük.

Ha puhára főtt a gyümölcs, belehabarjuk a liszttel (vagy étkezési keményítővel) kivekevert kevés vízzel, összeforraljuk. Végül a citrom levével és a borral még forralunk rajta egyet.

Hidegen és melegen is fogyasztható.

 

Forrás: www.mindmegette.hu


Szerkesztés dátuma: hétfő, 2011. október 3. Szerkesztette: Sándor Kinga Blanka
Nézettség: 1,490 Kategória: » Szüret


   







Tetszik  




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: