Hozzávalók:
- 8 db édes palacsinta
- 3-4 fürt édes fehér szőlő /lehet vegyes is/
- 3-4 kocka étcsokoládé
- 0,5-1 dl frissen préselt szőlőlé
- 1 evőkanál vaj
- 2-3 evőkanál cukor
- 2 evőkanál mazsola
Elkészítés:
A szőlőt leszemezzük, megmossuk, lecsöpögtetjük. A szemeket kettőbe vágjuk, a magokat kiszedjük. A mazsolát megmossuk, áztatjuk, lecsöpögtetjük.
A frissen préselt szőlőlébe tesszük az étcsokoládé kockákat és a cukrot, lassú tűzön feloldjuk, majd hozzáadjuk a vajat, a mazsolát, valamint a szőlőszemek 2/3 részét, és felforraljuk. Az öntetnek kellő sűrűségünek,de folyékony állagúnak kell lennie.
Az öntetből teszünk egy keveset a palacsintákba, melyeket feltekerünk vagy félbehajtunk, és tölcsért formázva rózsaformára igazítjuk/. Tálaláskor az öntetet a palacsintákra öntjük, megszórjuk a maradék szőlőszemekkel.
Tálalhatjuk tejszinhabbal, fagylaltal, borhabbal stb. is!
Forrás: www.mindmegette.hu