Szőlősgazda palacsintája


Szőlősgazda palacsintája

Hozzávalók:

  • 8 db édes palacsinta
  • 3-4 fürt édes fehér szőlő /lehet vegyes is/
  • 3-4 kocka étcsokoládé
  • 0,5-1 dl frissen préselt szőlőlé
  • 1 evőkanál vaj
  • 2-3 evőkanál cukor
  • 2 evőkanál mazsola

Elkészítés:

A szőlőt leszemezzük, megmossuk, lecsöpögtetjük. A szemeket kettőbe vágjuk, a magokat kiszedjük. A mazsolát megmossuk, áztatjuk, lecsöpögtetjük.

A frissen préselt szőlőlébe tesszük az étcsokoládé kockákat és a cukrot, lassú tűzön feloldjuk, majd hozzáadjuk a vajat, a mazsolát, valamint a szőlőszemek 2/3 részét, és felforraljuk. Az öntetnek kellő sűrűségünek,de folyékony állagúnak kell lennie.

Az öntetből teszünk egy keveset a palacsintákba, melyeket feltekerünk vagy félbehajtunk, és tölcsért formázva rózsaformára igazítjuk/. Tálaláskor az öntetet a palacsintákra öntjük, megszórjuk a maradék szőlőszemekkel.

Tálalhatjuk tejszinhabbal, fagylaltal, borhabbal stb. is!

 

Forrás: www.mindmegette.hu


Szerkesztés dátuma: hétfő, 2011. október 3. Szerkesztette: Sándor Kinga Blanka
Nézettség: 1,215 Kategória: » Szüret


   







Tetszik  




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: