Magyar konyha - Hagyományok - Szüret

   

Vörösboros pandúrleves
Hozzávalók: 10 dkg vöröshagyma, 5 dkg zsír, 8 dkg füstölt szalonna, 10 dkg gomba, 30 dkg bárányhús, só, bors, pirospaprika, 2 dl vörös bor, 1 gerezd fokhagyma Elkészítése: A vöröshagymát finomra vágjuk, zsíron megpároljuk, meghintjük pirospaprikával, gyorsan elkeverjük, és megforgatjuk rajta a kockára vágott húst. Megsózzuk, megborsozzuk, és lassan megpirítjuk.
Zelleres almasaláta szőlővel
Hozzávalók: 1 evőkanál vagy tetszés szerinti dióbél (nem darált) 5 dkg szőlő (félbevágva, magozva) 15 dkg zeller (reszelve) 15 dkg alma (reszelve) pár csepp citromlé Öntethez: 4 evőkanál joghurt (kb. 10 dkg) fél v.

52 cikk | 6 / 6 oldal