Magyar konyha - Italok

   

Kultúrált pálinkafogyasztás
Pálinkák
Az egyik legfontosabb kritérium a pálinka hõmérséklete. Ahhoz, hogy az ital a legjobb tulajdonságait mutassa, nem szabad lehûteni, ideális fogyasztási hõmérséklete 18-22 fok. Alacsonyabb hõmérsékleten a pálinkában rejlõ illatanyagok nem tudnak kibontakozni, íze nem lesz kellemesen gyümölcsös, inkább jellegtelen, erõsen alkoholos érzést vált ki.
Mire figyeljünk?
Pálinkák
Ár A pálinka vásárlásánál nagyon fontos az ár. A pálinka magas adótartalmú termék, ezért ára nem lehet alacsonyabb az adó értékénél - amely a jövedéki adóból és az általános forgalmi adóból áll. Fél liter terméknél az adótartalom ártól függően minimum 700-1000 Ft. Ehhez jön még az alapanyag költsége, valamint a gyártási, csomagolási költség.
Mire jó a pálinka?
Pálinkák
Fertőtlenítés A pálinka magas alkoholtartalma miatt alkalmas a fertőtlenítésre. Antibakteriális tulajdonságainak köszönhetően a baktériumokat, gombákat, vírusokat azonnal elpusztítja, vagy csökkenti azok aktivitását. Pórusösszehúzó hatása ugyancsak védelmet biztosít a szervezetünknek.
Pálinka elnevezései
Pálinkák
A pálinka elnevezései: három emberes pálinka – (két ember lefogja a harmadik a szájába tölti); ákovita – az élet vize – az aqua vitae latin kifejezésből; baracilin – barackpálinka (mint gyógyszer); bugyi – a XIX.
Pálinka fajták
Pálinkák
Pálinkának nevezzük bármely, Magyarországon termesztett, vagy vadon termő gyümölcs cefréjéből készült párlatot. Magyarország kedvező helyzetben van, mert mikro- és makroklímája rendkívüli lehetőségeket biztosít a gyümölcstermesztés számára.
Pálinka készítési módok
Pálinkák
A pálinkakészítésnek négy elkülöníthető szakasza van. Az első lépést a gyümölcs kiválasztása. Csak megfelelő aromatartalmú gyümölcsből lehet jó pálinkát készíteni. Hogy milyen a megfelelő aromatartalom, arra a mesterek szerint csak rá kell érezni - és kóstolással erősíteni ezt a hitet, keresni a megfelelő aromát, amely a pálinka egyediségét és nagyszerűségét biztosítja.
Pálinkafogyasztás kultúrája (videó)
Pálinkák
Mint minden tradicionális ital fogyasztásának, így a pálinkának is megvannak a hozzá köthető szokásai, metódusai. Ezen ajánlások betartásával még azok a pálinkától idegenkedők is felfedezik a benne rejlő értékeket, és élvezettel fogyasztják majd, akiknél eddig szóba sem jöhetett. A pálinka fogyasztható étkezés előtt aperitifként és étkezés után, digestiv italként is.
A Koktél Poharak, kellékek, és díszítők
Koktélok
Poharak Ne feledjük egy gyönyörű pohárral a lehető legkellemesebb vizuális hatást érhetjük el! Természetesen minden koktélhoz egy adott típusú pohár dukál, melyek most részletesen bemutatunk. Minden esetben megállapítható, hogy a poharaknak pontosan illeniük kell a bennük felszolgált italhoz! Koktélospohár Az igazán hangulatos koktélozás elmaradhatatlan kelléke.
A koktéltörténelem
Koktélok
A koktél szó eredete máig nem tisztázott. Arról , hogy ki és mikor készítette el, és nevezte el a legelső koktélt, számtalan történet olvasható. Az azonban valószínű, hogy a szó az amerikai kontinensen született. 1806-ban egy USA-beli kiadványban már felfedezhető a szó a mai értelmében, és biztosra vehető, hogy száz évvel ezelőtt már elfogadott elnevezése volt a kevert italoknak.
A magyar pálinkás koktélok
Koktélok
Ki mondta, hogy nincsenek magyar eredetű koktélok? A Mojito és a Sex on the beach a múlté! Hódítanak a pálinkás koktélok. Pálinkás nyárdélutánt! Bodzás pálinka limonádéval Hozzávalók: 4 cl mézes bodzapálinka 2 cl bodzaszörp szóda lime és citrom jég Öntsd össze a pálinkát és a bodzaszörpöt, keverd el, majd öntsd fel szódával.

107 cikk | 5 / 11 oldal