Magyar konyha - Italok

   

Absolut Flying koktél (videó)
Koktélok
Az Absolut Flying egy igazi különlegesség! A rövid italok hercege. A lime és a barnacukor aromája együtt járja át a citromos vodkát. Próbálja ki Ön is!   Elkészítési idő: 2 perc Hozzávalók 1 pohárhoz 4 cl Bols citromos vodka 1 cl Bacardi 151°, vagy 80%-os rum 1 szelet lime 1 bárkanálnyi barnacukor Elkészítés 1.
Acapulco
Koktélok
3cl Fehér rum 2cl Tequila 2cl Kókuszlikőr 6cl Ananászlé 3cl Grapefruitlé A hozzávalókat a shakerbe rakjuk, jól összerázzuk, majd egy Hurrikán pohárba szűrjük. Díszítsük ananász vagy narancsszelettel, koktélcseresznyével. Szívószállal kínáljuk. ha a kókuszlikőr helyett lenne véletlenül otthon eredeti kókusztej, próbáljuk ki azzal, kiemeli a koktél trópusi jellegét.
B52 koktél (videó)
Koktélok
A B52 egy igen ismert, és kedvelt shot koktél. Csak óvatosan, mert igen lobbanékony hangulatú ital! Kellemes ízhatású, méltán népszerű rövidital.   Készítési idő: 1 perc Hozzávalók 1 pohárhoz 3 cl Bols kávélikőr 2 cl ír krémlikőr 1 cl 80%-os rum, vagy Bacardi 151° Elkészítés 1. Az összetevőket bárkanál segítségével egymásra rétegezzük a shotos pohárban.2.
Bacardi Koktél
Koktélok
- 3cl Fehér Rum- 1cl Limelé- 1cl Cukorszirup- 1 Teáskanál Grenadine A hozzávalókat öntsük egy shakerbe, majd jól rázzuk össze. Szűrjük koktélospohárba, és díszítsük egy pálcikára húzott koktélcseresznyével. Az ital alkoholtartalma 13-18%.
Black Army koktél (videó)
Koktélok
A Black Army koktél egy nálunk kevéssé ismert shot. Férfias ital, biztosan sokak kedvence lehet. Ön is kóstolja meg! Elkészítési idő: 1 perc Hozzávalók 1 pohárhoz 2 cl Galliano 2 cl Jägermeister Elkészítés 1. A shotos pohárban egy bárkanál segítségével a Gallianora rétegezzük a Jägermeistert.
Caipirinha
Koktélok
A caipirinha egy igen erős, pikáns, savanykás ital, mely étkezés után, digestive italnak ajánlott. Morafcsik Péter mutatja be az ital elkészítését. Elkészítési idő: kb 90 másodperc Hozzávalók 11 pohárhoz 55 cl Cachacha 0.50.5-11 db lime 44 bárkanál barna cukor Elkészítés 1.
Collins
Koktélok
4cl Gin 1cl Cukorszirup 12cl Szóda 2cl Citromlé A hozzávalókat öntsük egy Collins-os pohárba mejd keverjük meg. Díszítsük citromkarikával, és kínáljuk szívószállal. Ha édeskés ízű Gint használunk akkor Tom Collins koktélt keverünk, ha pedig Dry Gint használunk akkor John Collins kerül a poharunkba. Az ital alkoholtartalma 9-10%.
Daiquiri koktél
Koktélok
Hozzávalók 1 pohárhoz: 5 cl rum - fehér 2 cl lime lé 4 kávéskanál porcukor   Elkészítés: Az alapanyagokat skékerben jéggel összerázzuk.   Hűtött Y koktélos pohárba szűrjük   Lime karikával díszíthetjük.      
Eper Martini
Koktélok
- 4cl Vodka- Fél Lime leve- 2cl Grenadine- 3 eper Tegyük az epret a shaker aljára és zúzzuk össze törőfával. Ezután öntsük bele a hozzávalókat, jól rázzuk össze, és szűrjük koktélospohárba. Díszítsük eperdarabbal. Az ital alkoholtartalma 20-30%
Flamming Lamborghini koktél (videó)
Koktélok
A Flamming Lamborghini egy igazán erős, karakteres ital. Roppant látványos, hiszen egyszerre layer - azaz rétegezett - koktél, és egyszerre lángoló koktél. Fogyasztása szívószállal történik. Miközben az "alany" egy szívásra felhörpinti a lángoló italt, a mixer őrölt fahéjat hint a lángok közé.

107 cikk | 6 / 11 oldal