Magyar konyha - Italok

   

Fűszeres grog
Koktélok
A grog egy ugyanolyan forró, téli melegítő ital, mint a forralt bor, csak ennek rum az alapja. Nagyon ízletes! Próbálja ki Ön is! Elkészítési idő: 15 perc Hozzávalók (11 adagra) 5050 g méz 11 rúd egész fahéj 44 szem szegfűszeg 22 szem szegfűbors 11 cl frissen facsart narancslé 1.51.5 cl 80 %-os rum 11 szelet narancs forró víz a felöntéshez Elkészítés 1.
Gyümölcsös party punch
Koktélok
A punch kiváló partyital. Az emberek addig is tudnak beszélgetni, míg szednek a poharaikba a finom italból. Gyerekzsúrokra, összejövetelekre is kiváló szórakozás lehet a kicsiknek - természetesen a rum összetevő kihagyásával.
Keats Sapphire
Koktélok
- 3cl Gin- 3cl Tripple Sec- 2cl Mixed Berry püré- 2cl Áfonyalé A hozzávalókat shakerben rázzuk össze jó alaposan, majd szűrjük Old Fashioned-es pohárba. Díszítsük bogyós gyümölcsökkel, és kínáljuk szívószállal.
Limoncello (klasszikus)
Koktélok
A Limoncello tulajdonképpen egy citromlikőr. Az olaszok tradícionális itala, az itáliai Amalfi partszakaszról származik, ahol a legjobb citromok is teremnek. Limoncellot sokféleképpen készítenek, mindenki saját ízlése szerint állítja be alkoholtartalmát, édességét.
Long Island Ice Tea
Koktélok
- 2cl Vodka- 2cl Fehér rum- 2cl Gin- 2cl Tequila- 2cl Tripple Sec- fél Citrom leve- Splash Kóla A hozzávalókat a kóla kivételével öntsük bele egy Collinsos pohárba, a jég közé tegyük a lime héjakat, majd keverjük meg. Ezután öntsük fel kólával. Díszítsük limekarikával, koktélcseresznyével, esetleg mentaszárraal, és kínáljuk szívószállal.
Manhattan koktél
Koktélok
Ez egy száraz, kesernyés, whisky alapú aperitif ital, melynek elkészítését Morafcsik Péter mutatja be. Elkészítési idő: 2 perc Hozzávalók 11 pohárhoz 55 cl Canadian Whisky 22 cl Vermuth rosso 22 csepp Angostura bitter Elkészítés 1. Az alapanyagokat keverőpohárban jéggel összekeverjük és hűtött koktélospohárba szűrjük.2. Koktélcseresznyével díszítjük.
Margarita
Koktélok
- 4cl Tequila- 2cl Triple Sec- 1cl Limelé Készítsük sókrusztát a koktélospohár szélére. A hozzávalókat shakerben jól rázzuk össze, majd szűrjük a pohárba. Ha Frozen Margarita-t akarunk csinálni, akkor a hozzávalókat törtjéggel blenderbe tesszük, összeturmixoljuk és a jégkásás italt az koktélospohárba tesszük. Az ital alkoholtartalma 27-29%.
Mojito koktél (videó)
Koktélok
A Mojito koktél Magyarországon talán a legkedveltebb koktél, melyet otthon is könnyen elkészíthetünk egy party alkalmával barátainknak.   Zene: Buena Vista Social Club - Chan Chan Elkészítési idő: 5 perc Hozzávalók 1 pohárhoz 1 db lime 6 db mentalevél 4 cl fehér rum 4 cl cukorszirup szénsavas ásványvíz zúzott jég Elkészítés 1.
Narancspuncs
Koktélok
Hozzávalók: 1 narancs lereszelt héja és leve 1 citrom lereszelt héja 2 evőkanál citromlé 1 teáskanál rum 0,5 dl vörösbor vaníliarúd édesítőpor Elkészítés: 1 narancs és 1 citrom reszelt héját 1,5 dl vízbe keverjük, felforraljuk. 2 evőkanál citromlével, 1 narancs levével, a rummal és a vörösborral elkeverjük. Fél rúd vaníliával és édesítőporral ízesítjük.
Pezsgős őszibarackital
Koktélok
Hozzávalók: személyenként: 1 barack 2 cl konyak 1 dl pezsgő citromlé Elkészítés: A barackok felét meghjámozzuk, centiméteres kockákra vágjuk és citromlével megöntözzük. A többit konyakkal együtt pürévé mixeljük. A keveréket poharakba osztjuk, rászórjuk a citromos barackkockákat és felöntjük pezsgővel.   Forrás: www.mindmegette.hu

107 cikk | 7 / 11 oldal