Magyar konyha - Italok

   

Pina Colada (videó)
Koktélok
Hozzávalók ananász ananászlé fehér rum kókuszpüré blender vagy turmixgép Elkészítés Az egyik legismertebb italhoz szükség van egy blenderre vagy turmixgépbe, amibe tört jeget teszünk. Fél szelet friss ananászt tegyünk bele összevágva, töltsünk rá fehér rumot, majd kókuszpürét vagy szirupot. Tejszínt nem kell használni, az ananász sűríti az italt.
Pina Colada - tofukrémes turmix
Koktélok
Energiaszegény reggeli íz-ébresztő. Az ananász sok C-vitamint és folsavat tartalmaz, amellyel az immunrendszert erősíti. A tofu pedig remek fehérjeforrás, s egyben selymessé is teszi a turmixot. Elkészítési idő: 10 perc Hozzávalók (1 adaghoz) 100 ml zsírszegény joghurt 80 g ananász 8 g kókuszreszelék 20 g barnacukor 50 g natúr tofu 50 ml zsírszegény tej Elkészítés 1.
Pinka Linka
Koktélok
- 3cl Vodka- 2cl Barack likőr- 2 gerezd lime leve- 1 kanál vaníliás cukor- Piros Grapefruitlé a feltöltéshez A hozzávalókat tegyük shakerbe, jól rázzuk össze, majd szűrjük egy Collins-os pohárba. Díszítsük narancs vagy grapefruitkarikával, kínáljuk szívószállal. Ha ütősebb hatást szeretnénk, használhatunk pálinkát is a likőr helyett.
Sapphire Crash
Koktélok
- 5cl Gin- 3-4 darab koktélnarancs- 2 kanál barnacukor A shaker aljában a darabkákra vágot koktélnarancsokra jégkockákat lapátolunk, amelyhez hozzáadjuk a gint és a nádcukrot. A shakerben jó alaposan összerázzuk, majd a pohárba törtjégre szervírozzuk.
Screwdriver
Koktélok
- 6cl Vodka- 12 cl Narancslé A hozzávalókat tegyük shakerbe, majd jól rázzuk össze, végül szűrjük Collins-os pohárba. Díszítsük narancskarikával, koktélcseresznyével, és kínáljuk szívószállal. Az ital tulajdonképpen a közkedvelt Vodkanarancs "tudományos" neve.
Sex On The Beach
Koktélok
- 4cl Vodka- 2cl Barack likőr- 6cl Narancslé- 6cl Feketeribizlilé A likőrt és a narancslevet öntsük bele egy Collinsos pohárba, és keverjük meg. A vodkát a feketeribizlivel shakerben rázzuk össze, majd óvatosan szűrjük rá úgy a narancslére hogy ne keveredjenek el. Díszítsük narancsszelettel, kínáljuk szívószállal.
Sex on the Beach koktél (videó)
Koktélok
A Sex on The Beach egy közkedvelt Fancy Drink. Főként hölgyeknek ajánlott, persze férfiak is fogyaszthatják. Látványos, és hűsítő ital lehet egy forró nyári délutánon.   Elkészítési idő: 2 perc Hozzávalók 1 pohárhoz 4 cl Bols vodka 3 cl Bols peach likőr 8 cl narancslé 5 cl feketeribizli lé Elkészítés 1.
Szőlőkoktél
Koktélok
Hozzávalók: 70 dkg szőlő 2 citrom leve 4 likőröspohár konyak 4 jégkocka 4 citromkarika pár nagyszemű kék szőlő ásványvíz, vagy kristályvíz Elkészítés: Kipréseljük a szőlő levét, elkeverjük citromlével és konyakkal, majd ráöntjük a jégkockákra. minden pohárba tegyünk egy-egy karika citromot és pár szem vörös szőlőt.   Forrás: www.mindmegette.hu
Tequila Sunrise
Koktélok
- 4cl Tequila- 3cl Grenadine- 12cl Narancslé Töltsük meg a Collinsos poharat jéggel, majd öntsük bele a tequilát, majd a narancslevet. Ezután a közepére öntsük be a Grenadint és hagyjuk leülepedni az alján. Ezután ha óvatosan megkeverjük elérhetjük a "sunshine hatást" azaz hogy szép sárga-vörös átmenetet kapunk. Díszítsük narancskarikával és koktélcseresznyével.
Unicum koktél
Koktélok
Hozzávalók: 3 cl Unicum 3 cl rum 1 dl kóla 1 dl tonik sok jég Elkészítés: A poharat teletesszük jéggel, ráöntjük az Unicumot, majd a rumot, a kólát és a tonikot.

107 cikk | 8 / 11 oldal