Véres Agy koktél egy layer shot, azaz rövid ital. Többféle képpen is készítik, az alább bemutatott változat kevéssé erős, hölgyek is bátran fogyaszthatják. Tettszetős és ízletes, ezért igen kedvelt ital.
Elkészítési idő: 2 perc
Hozzávalók 1 pohárhoz
2 cl Bols peach likőr
2 cl ír krémlikőr
1 cl grenadine szirup
Elkészítés
1. A shotos pohárba töltjük a peach likőrt.2.
-6cl Vodka-1cl Édes Vermut
A hozzávalókat tegyük keverőpohárba, óvatosan keverjük meg, majd szűrjük koktélos pohárba. Az ital James Bond kedvence a filmekben, ám kerüljük el a Hollywood-i észkombájnok találmányát és soha ne rázzuk fel ezt az italt, ugyanis egy átlátszatlan valamit kapunk, ami még csak véletlenül sem emlékeztet az italra.
A sör, a bor és a pálinka gyógyhatásai
Két európai országban már receptre kapható a sör: aki Lengyelországban és Csehországban vesekő betegségben szenved, sörét a társadalombiztosítás fizeti! Ugyan itthon erre még várnunk kell, de lássuk, vajon tényleg vannak-e jótékony hatásai a legnépszerűbb alkoholos italoknak, mint a sör, bor és pálinka.
Az abszint egy rendkívül magas (50%-nál több) alkoholtartalmú ital, mely növényi kivonatokból, főleg fehér ürömből, ánizsból, édesköményből készül, de tartalmaz még citromfűt, méhfűt, izsópot és angyalgyökeret is.
Színe a klorofill jelenlétének köszönhetően smaragdzöld, íze pedig kesernyés. Ebből kifolyólag vízzel hígítva és cukor hozzáadásával fogyasztják.
A krémlikőrök a világ legfiatalabb italkategóriájának számítanak a szeszes italok között, mindössze néhány évtizedes multtal rendelkeznek. A "társaság krémjének" számító Bailey's verhetetlenül vezeti a likőrök eladási listáját. A világon percenként 1600 pohárnyit fogyasztanak belőle.
Hozzávalók:
8 rúd fahéj, felaprítva
2 db szerecsendió, összezúzva
6 dkg egész szegfűszeg
8 dkg szárított narancshéj, felaprítva
6 dkg szárított áfonya
Elkészítés
A hozzávalókat alaposan elkeverjük, majd nagyobb evőkanálnyi adagokban tüllzsákokba töltjük. Egy zsákocska kb. 1 liter tea vagy forralt bor ízesítéséhez elegendő. Felhasználáskor a zsákot kb.
Ha nagyon leegyszerűsítjük a dolgokat, akkor azt mondhatjuk, hogy a vodkához hasonlóan a gin is egyfajta gabonapárlat, csak az utóbbi borókával van ízesítve. A gin történelme is a középkorban gyökerezik, és valahol Itáliában kell az eredetét kutatnunk, ahol a XII. századi szerzetesek felfedezték az alkoholba áztatott boróka jótékony hatását.
A Jegermeister telán a legkedveltebb "házibulipiák" egyike, így érdemes egy kevest foglalkoznunk a történelmével, ami viszont amilyen régre vezet vissza, annyi titok őrzi.
A vállalkozást Wilhelm Mast alapította Wolfbüttel városkájában 1878-ban. Az ital akkor még név nélkül örvendett népszerűségének.
A Metaxát sokan görög brandynek tartják, de mind a gyártási eljárása, íze, fogyasztási javaslatai, karaktere alapján elkülönül a hagyományos brandyktől.
A Metaxa külön kategória önmagában: Spyros Metaxa görög úr 1880-ban úgy gondolta, hogy hatalmas lehetőség rejlik a mintegy 5000 éves hagyományokra visszatekintő görög borkészítésben.