Forralt bór


Forralt bór

Egy hideg téli estén nincs is kellemesebb, mint egy jó fűszeres forralt bor! Már az illata is csodálatos! A forralt bor sokféle lehet. A legtöbb, amit elém tettek messze nem volt olyan jó, mint amilyen lehetett volna. Az itt leírt recept, nagyon kellemes, ne hagyja ki!

Elkészítési idő: 15 perc

Hozzávalók (4 személyre)

  • 750 ml száraz, nem túl savas vörösbor
  • 70 g cukor
  • 2 rúd fahéj
  • 8 szem szegfűszeg
  • 3 szem szegfűbors
  • 4 szelet citrom
  • 2 szem zöld kardamom (beszerezhető Ázsia boltokban, pl a bp-i Fővám téri csarnokban, vagy a Cullinaris üzletekben; ha nincs elhagyható)

Elkészítés

1. A bort, a cukrot, és a fűszereket egy fazékban forrás előtti állapotig melegítjük közepes lángon, lassú kevergetés mellett. Ne forraljuk fel a bort, mert az tönkreteszi a bor aromáját!

2. Ha felmelegítettük, tegyük bele a szeletelt citromot, szükség esetén plusz porcukorral állítsuk be az ital édességét, és csészékbe öntve forrón kínáljuk.


Szerkesztés dátuma: szombat, 2011. február 19. Szerkesztette: Sándor Kinga Blanka
Nézettség: 1,154 Kategória: Italok » Borok
Előző cikk: Egy kis „bortan” Következő cikk: Fűszeres borok - Ánizs bor


   







Tetszik  




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: