Sangria


Sangria

A sangria egy spanyol ital, gyakran hívják a köznyelvben "spanyol bólénak" is. Főként nyáron, behűtve, hűsítőként fogyasztják ezt a bor alapú, méltán népszerű alkoholos üdítőt. A narancs és rum által kölcsönzött egzotikus zamatok miatt gyakran fogyasztják a nyugati országokban karácsony tájékán is összejöveteleken, mint partyital.

Elkészítési idő: 140 perc

Hozzávalók (88 adaghoz)

  • 11 db citrom
  • 11 db lime
  • 11 db narancs
  • 140140 g porcukor
  • 335335 ml fehérrum
  • 750750 ml száraz vörösbor
  • 235235 ml narancslé

Elkészítés

1. Az összes összetevőt jól hűtsük be.
2. Szeleteljük a citromot, limeot, és a narancsot vékony gerezdekre, majd tegyük őket egy tálba.
Tegyük rá a cukrot, öntsük rá a fehérrumot, majd két órára tegyük hűtőbe.
3. Ha eleget állt, törjük össze a gyümölcsöt egy törőfával (muddler), vagy fakanállal, majd keverjük hozzá a bort és a narancslevet.
4. Végül ízlés szerint porcukorral állítsuk be a sangria édességét - ha szükséges -, majd hidegen tálaljuk.

Szerkesztés dátuma: szombat, 2011. február 19. Szerkesztette: Sándor Kinga Blanka
Nézettség: 1,050 Kategória: Italok » Borok
Előző cikk: Rosé bor kultúrája


   







Tetszik  




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: