A sangria egy spanyol ital, gyakran hívják a köznyelvben "spanyol bólénak" is. Főként nyáron, behűtve, hűsítőként fogyasztják ezt a bor alapú, méltán népszerű alkoholos üdítőt. A narancs és rum által kölcsönzött egzotikus zamatok miatt gyakran fogyasztják a nyugati országokban karácsony tájékán is összejöveteleken, mint partyital.
Elkészítési idő: 140 perc
Hozzávalók (88 adaghoz)
- 11 db citrom
- 11 db lime
- 11 db narancs
- 140140 g porcukor
- 335335 ml fehérrum
- 750750 ml száraz vörösbor
- 235235 ml narancslé
Elkészítés
1. Az összes összetevőt jól hűtsük be.2. Szeleteljük a citromot, limeot, és a narancsot vékony gerezdekre, majd tegyük őket egy tálba.
Tegyük rá a cukrot, öntsük rá a fehérrumot, majd két órára tegyük hűtőbe.
3. Ha eleget állt, törjük össze a gyümölcsöt egy törőfával (muddler), vagy fakanállal, majd keverjük hozzá a bort és a narancslevet.
4. Végül ízlés szerint porcukorral állítsuk be a sangria édességét - ha szükséges -, majd hidegen tálaljuk.