Fűszeres borok - Bodzavirág bor


Fűszeres borok - Bodzavirág bor

Bodzavirág bor: 

 

Végy bodzavirágot, szedd le az szárárúl. Szárazd meg egy tiszta ruhában az szélben, s ne az verőfényen. Egészen őszig hadd álljon úgy, hogy meg ne penészedjék, s mikor az must forr, tedd belé az bodzavirágot, s jó ízű lészen attúl, mint a muskotály-bor.

 

Mai változat receptje:

  • 5 l viz 
  • Egy liter lemorzsolt bodzavirág 
  • 1 citromot héjastól 
  • 1 kg cukor
  • 3-4 evőkanálnyi sör

 

5 l vizet felforralunk 1 kg cukorral, ezzel leforrázzuk a bodzavirágot. Egy nagy edénybe teszünk mindent, belekarikázzuk a citromot héjastól. Ha kihűlt, belekeverünk 3-4 evőkanálnyi sört, egy napig állni hagyjuk, majd leszűrjük. Demizsonba töltjük, lazán ledugaszoljuk. Ha már nem gyöngyözik „nem forr”. Áttetsző üvegekbe töltjük, illatos muskotályos ízű bort kapunk. Hűvös helyen tároljuk.

 

 



Szerkesztés dátuma: szerda, 2012. július 4.
Nézettség: 3,628 Kategória: Italok » Borok
Előző cikk: Fűszeres borok - Aszúszőlő bor Következő cikk: Fűszeres borok - Ökörnyelv vagy Borrágófű bor


   







Tetszik  




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: