Fűszeres borok - Rozsmarint bor


Fűszeres borok - Rozsmarint bor

Rozsmarint-bor:

 

Az rozsmaritn virágbúl végy olajat, s szintén olyan haszna vagyon, mint balsamumnak. A rozsmarint-bort úgy csinálják, mit az több fűves borokat, s minen nyavalyák ellen jó: megerősíti az tagokat és ereket, megszépíti az ábrázatot, ha megmosdanak véle, jószagú lélegzetet csinál, jó az foghúsnak, meggyógyítja az fenét, jó a köszvény ellen.

 

 

Mai változat hozzávalói:

  • 1,5 l rizling fehérbor (2 üveg)
  • 120 ml víz
  • 120 ml cukor
  • 2 citrom héja
  • 2 evőkanál szárított rozmaring
  • 60 ml méz

Melegítsük forróra a vizet, keverjük hozzá a cukrot, rozmaringot és mézet. Hagyjuk ázni 10 percig. Öntsük hozzá a bort. Melegítsük újra, de ne hagyjuk, hogy lobogni kezdjen. Tegyük hozzá a citrom héjat. Zárjuk le a tüzet. Fedjük le és hagyjuk még pár percet, hogy az ízek átvegyék egymás aromáját. Szűrjük le és kínáljuk forrón.

 

 

 


Szerkesztés dátuma: szerda, 2012. július 4.
Nézettség: 1,420 Kategória: Italok » Borok
Előző cikk: Fűszeres borok - Örvénygyükeres bor Következő cikk: Fűszeres borok - Ürmös bor


   







Tetszik  




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: