Fűszeres borok - Zsályás bor


Fűszeres borok - Zsályás bor

Zsályás-bor: 

Sokképpen csinálják. Némelyek belé akasztják az zsályát az átalagba, némelyek megfőzik. Jó ez a foghús-fájástúl, s fogfájástúl, nyelvet, ereket, s tagokat erősít és a görcsoldás ellen is jó s több következhető nyavalyák ellen. 

 

 

Mai változat receptje: 

Szükségünk lesz 7 szép zsályaágra és 1 liter száraz fehér borra. 

Az eljárás itt is ugyanaz tegyük a megmosott zsályát az üvegbe, öntsük rá a fehérbort, zárjuk le az üveget, majd tegyük két hétre világos helyre. Ezután gondosan szűrjük le és öntsük át kisebb üvegekbe.

 

 


 


Szerkesztés dátuma: szerda, 2012. július 4.
Nézettség: 1,363 Kategória: Italok » Borok
Előző cikk: Fűszeres borok - Ürmös bor Következő cikk: Húsvét, ünnep, és fehérbor


   







Tetszik  




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: