- 4cl Vodka- Fél Lime leve- 2cl Grenadine- 3 eper
Tegyük az epret a shaker aljára és zúzzuk össze törőfával. Ezután öntsük bele a hozzávalókat, jól rázzuk össze, és szűrjük koktélospohárba. Díszítsük eperdarabbal. Az ital alkoholtartalma 20-30%
A Flamming Lamborghini egy igazán erős, karakteres ital. Roppant látványos, hiszen egyszerre layer - azaz rétegezett - koktél, és egyszerre lángoló koktél. Fogyasztása szívószállal történik. Miközben az "alany" egy szívásra felhörpinti a lángoló italt, a mixer őrölt fahéjat hint a lángok közé.
A grog egy ugyanolyan forró, téli melegítő ital, mint a forralt bor, csak ennek rum az alapja. Nagyon ízletes! Próbálja ki Ön is!
Elkészítési idő: 15 perc
Hozzávalók (11 adagra)
5050 g méz
11 rúd egész fahéj
44 szem szegfűszeg
22 szem szegfűbors
11 cl frissen facsart narancslé
1.51.5 cl 80 %-os rum
11 szelet narancs
forró víz a felöntéshez
Elkészítés
1.
A punch kiváló partyital. Az emberek addig is tudnak beszélgetni, míg szednek a poharaikba a finom italból. Gyerekzsúrokra, összejövetelekre is kiváló szórakozás lehet a kicsiknek - természetesen a rum összetevő kihagyásával.
- 3cl Gin- 3cl Tripple Sec- 2cl Mixed Berry püré- 2cl Áfonyalé
A hozzávalókat shakerben rázzuk össze jó alaposan, majd szűrjük Old Fashioned-es pohárba. Díszítsük bogyós gyümölcsökkel, és kínáljuk szívószállal.
A Limoncello tulajdonképpen egy citromlikőr. Az olaszok tradícionális itala, az itáliai Amalfi partszakaszról származik, ahol a legjobb citromok is teremnek. Limoncellot sokféleképpen készítenek, mindenki saját ízlése szerint állítja be alkoholtartalmát, édességét.
- 2cl Vodka- 2cl Fehér rum- 2cl Gin- 2cl Tequila- 2cl Tripple Sec- fél Citrom leve- Splash Kóla
A hozzávalókat a kóla kivételével öntsük bele egy Collinsos pohárba, a jég közé tegyük a lime héjakat, majd keverjük meg. Ezután öntsük fel kólával. Díszítsük limekarikával, koktélcseresznyével, esetleg mentaszárraal, és kínáljuk szívószállal.
Ez egy száraz, kesernyés, whisky alapú aperitif ital, melynek elkészítését Morafcsik Péter mutatja be.
Elkészítési idő: 2 perc
Hozzávalók 11 pohárhoz
55 cl Canadian Whisky
22 cl Vermuth rosso
22 csepp Angostura bitter
Elkészítés
1. Az alapanyagokat keverőpohárban jéggel összekeverjük és hűtött koktélospohárba szűrjük.2. Koktélcseresznyével díszítjük.
- 4cl Tequila- 2cl Triple Sec- 1cl Limelé
Készítsük sókrusztát a koktélospohár szélére. A hozzávalókat shakerben jól rázzuk össze, majd szűrjük a pohárba. Ha Frozen Margarita-t akarunk csinálni, akkor a hozzávalókat törtjéggel blenderbe tesszük, összeturmixoljuk és a jégkásás italt az koktélospohárba tesszük. Az ital alkoholtartalma 27-29%.