Magyar konyha - Italok - Koktélok

   

Daiquiri koktél
Hozzávalók 1 pohárhoz: 5 cl rum - fehér 2 cl lime lé 4 kávéskanál porcukor   Elkészítés: Az alapanyagokat skékerben jéggel összerázzuk.   Hűtött Y koktélos pohárba szűrjük   Lime karikával díszíthetjük.      
Eper Martini
- 4cl Vodka- Fél Lime leve- 2cl Grenadine- 3 eper Tegyük az epret a shaker aljára és zúzzuk össze törőfával. Ezután öntsük bele a hozzávalókat, jól rázzuk össze, és szűrjük koktélospohárba. Díszítsük eperdarabbal. Az ital alkoholtartalma 20-30%
Flamming Lamborghini koktél (videó)
A Flamming Lamborghini egy igazán erős, karakteres ital. Roppant látványos, hiszen egyszerre layer - azaz rétegezett - koktél, és egyszerre lángoló koktél. Fogyasztása szívószállal történik. Miközben az "alany" egy szívásra felhörpinti a lángoló italt, a mixer őrölt fahéjat hint a lángok közé.
Fűszeres grog
A grog egy ugyanolyan forró, téli melegítő ital, mint a forralt bor, csak ennek rum az alapja. Nagyon ízletes! Próbálja ki Ön is! Elkészítési idő: 15 perc Hozzávalók (11 adagra) 5050 g méz 11 rúd egész fahéj 44 szem szegfűszeg 22 szem szegfűbors 11 cl frissen facsart narancslé 1.51.5 cl 80 %-os rum 11 szelet narancs forró víz a felöntéshez Elkészítés 1.
Gyümölcsös party punch
A punch kiváló partyital. Az emberek addig is tudnak beszélgetni, míg szednek a poharaikba a finom italból. Gyerekzsúrokra, összejövetelekre is kiváló szórakozás lehet a kicsiknek - természetesen a rum összetevő kihagyásával.
Keats Sapphire
- 3cl Gin- 3cl Tripple Sec- 2cl Mixed Berry püré- 2cl Áfonyalé A hozzávalókat shakerben rázzuk össze jó alaposan, majd szűrjük Old Fashioned-es pohárba. Díszítsük bogyós gyümölcsökkel, és kínáljuk szívószállal.
Limoncello (klasszikus)
A Limoncello tulajdonképpen egy citromlikőr. Az olaszok tradícionális itala, az itáliai Amalfi partszakaszról származik, ahol a legjobb citromok is teremnek. Limoncellot sokféleképpen készítenek, mindenki saját ízlése szerint állítja be alkoholtartalmát, édességét.
Long Island Ice Tea
- 2cl Vodka- 2cl Fehér rum- 2cl Gin- 2cl Tequila- 2cl Tripple Sec- fél Citrom leve- Splash Kóla A hozzávalókat a kóla kivételével öntsük bele egy Collinsos pohárba, a jég közé tegyük a lime héjakat, majd keverjük meg. Ezután öntsük fel kólával. Díszítsük limekarikával, koktélcseresznyével, esetleg mentaszárraal, és kínáljuk szívószállal.
Manhattan koktél
Ez egy száraz, kesernyés, whisky alapú aperitif ital, melynek elkészítését Morafcsik Péter mutatja be. Elkészítési idő: 2 perc Hozzávalók 11 pohárhoz 55 cl Canadian Whisky 22 cl Vermuth rosso 22 csepp Angostura bitter Elkészítés 1. Az alapanyagokat keverőpohárban jéggel összekeverjük és hűtött koktélospohárba szűrjük.2. Koktélcseresznyével díszítjük.
Margarita
- 4cl Tequila- 2cl Triple Sec- 1cl Limelé Készítsük sókrusztát a koktélospohár szélére. A hozzávalókat shakerben jól rázzuk össze, majd szűrjük a pohárba. Ha Frozen Margarita-t akarunk csinálni, akkor a hozzávalókat törtjéggel blenderbe tesszük, összeturmixoljuk és a jégkásás italt az koktélospohárba tesszük. Az ital alkoholtartalma 27-29%.

35 cikk | 2 / 4 oldal