Magyar konyha - Italok - Koktélok

   

Mojito koktél (videó)
A Mojito koktél Magyarországon talán a legkedveltebb koktél, melyet otthon is könnyen elkészíthetünk egy party alkalmával barátainknak.   Zene: Buena Vista Social Club - Chan Chan Elkészítési idő: 5 perc Hozzávalók 1 pohárhoz 1 db lime 6 db mentalevél 4 cl fehér rum 4 cl cukorszirup szénsavas ásványvíz zúzott jég Elkészítés 1.
Narancspuncs
Hozzávalók: 1 narancs lereszelt héja és leve 1 citrom lereszelt héja 2 evőkanál citromlé 1 teáskanál rum 0,5 dl vörösbor vaníliarúd édesítőpor Elkészítés: 1 narancs és 1 citrom reszelt héját 1,5 dl vízbe keverjük, felforraljuk. 2 evőkanál citromlével, 1 narancs levével, a rummal és a vörösborral elkeverjük. Fél rúd vaníliával és édesítőporral ízesítjük.
Pezsgős őszibarackital
Hozzávalók: személyenként: 1 barack 2 cl konyak 1 dl pezsgő citromlé Elkészítés: A barackok felét meghjámozzuk, centiméteres kockákra vágjuk és citromlével megöntözzük. A többit konyakkal együtt pürévé mixeljük. A keveréket poharakba osztjuk, rászórjuk a citromos barackkockákat és felöntjük pezsgővel.   Forrás: www.mindmegette.hu
Pina Colada (videó)
Hozzávalók ananász ananászlé fehér rum kókuszpüré blender vagy turmixgép Elkészítés Az egyik legismertebb italhoz szükség van egy blenderre vagy turmixgépbe, amibe tört jeget teszünk. Fél szelet friss ananászt tegyünk bele összevágva, töltsünk rá fehér rumot, majd kókuszpürét vagy szirupot. Tejszínt nem kell használni, az ananász sűríti az italt.
Pina Colada - tofukrémes turmix
Energiaszegény reggeli íz-ébresztő. Az ananász sok C-vitamint és folsavat tartalmaz, amellyel az immunrendszert erősíti. A tofu pedig remek fehérjeforrás, s egyben selymessé is teszi a turmixot. Elkészítési idő: 10 perc Hozzávalók (1 adaghoz) 100 ml zsírszegény joghurt 80 g ananász 8 g kókuszreszelék 20 g barnacukor 50 g natúr tofu 50 ml zsírszegény tej Elkészítés 1.
Pinka Linka
- 3cl Vodka- 2cl Barack likőr- 2 gerezd lime leve- 1 kanál vaníliás cukor- Piros Grapefruitlé a feltöltéshez A hozzávalókat tegyük shakerbe, jól rázzuk össze, majd szűrjük egy Collins-os pohárba. Díszítsük narancs vagy grapefruitkarikával, kínáljuk szívószállal. Ha ütősebb hatást szeretnénk, használhatunk pálinkát is a likőr helyett.
Sapphire Crash
- 5cl Gin- 3-4 darab koktélnarancs- 2 kanál barnacukor A shaker aljában a darabkákra vágot koktélnarancsokra jégkockákat lapátolunk, amelyhez hozzáadjuk a gint és a nádcukrot. A shakerben jó alaposan összerázzuk, majd a pohárba törtjégre szervírozzuk.
Screwdriver
- 6cl Vodka- 12 cl Narancslé A hozzávalókat tegyük shakerbe, majd jól rázzuk össze, végül szűrjük Collins-os pohárba. Díszítsük narancskarikával, koktélcseresznyével, és kínáljuk szívószállal. Az ital tulajdonképpen a közkedvelt Vodkanarancs "tudományos" neve.
Sex On The Beach
- 4cl Vodka- 2cl Barack likőr- 6cl Narancslé- 6cl Feketeribizlilé A likőrt és a narancslevet öntsük bele egy Collinsos pohárba, és keverjük meg. A vodkát a feketeribizlivel shakerben rázzuk össze, majd óvatosan szűrjük rá úgy a narancslére hogy ne keveredjenek el. Díszítsük narancsszelettel, kínáljuk szívószállal.
Sex on the Beach koktél (videó)
A Sex on The Beach egy közkedvelt Fancy Drink. Főként hölgyeknek ajánlott, persze férfiak is fogyaszthatják. Látványos, és hűsítő ital lehet egy forró nyári délutánon.   Elkészítési idő: 2 perc Hozzávalók 1 pohárhoz 4 cl Bols vodka 3 cl Bols peach likőr 8 cl narancslé 5 cl feketeribizli lé Elkészítés 1.

35 cikk | 3 / 4 oldal