Magyar konyha - Italok - Koktélok

   

Szőlőkoktél
Hozzávalók: 70 dkg szőlő 2 citrom leve 4 likőröspohár konyak 4 jégkocka 4 citromkarika pár nagyszemű kék szőlő ásványvíz, vagy kristályvíz Elkészítés: Kipréseljük a szőlő levét, elkeverjük citromlével és konyakkal, majd ráöntjük a jégkockákra. minden pohárba tegyünk egy-egy karika citromot és pár szem vörös szőlőt.   Forrás: www.mindmegette.hu
Tequila Sunrise
- 4cl Tequila- 3cl Grenadine- 12cl Narancslé Töltsük meg a Collinsos poharat jéggel, majd öntsük bele a tequilát, majd a narancslevet. Ezután a közepére öntsük be a Grenadint és hagyjuk leülepedni az alján. Ezután ha óvatosan megkeverjük elérhetjük a "sunshine hatást" azaz hogy szép sárga-vörös átmenetet kapunk. Díszítsük narancskarikával és koktélcseresznyével.
Unicum koktél
Hozzávalók: 3 cl Unicum 3 cl rum 1 dl kóla 1 dl tonik sok jég Elkészítés: A poharat teletesszük jéggel, ráöntjük az Unicumot, majd a rumot, a kólát és a tonikot.
Véres Agy (videó)
Véres Agy koktél egy layer shot, azaz rövid ital. Többféle képpen is készítik, az alább bemutatott változat kevéssé erős, hölgyek is bátran fogyaszthatják. Tettszetős és ízletes, ezért igen kedvelt ital.   Elkészítési idő: 2 perc Hozzávalók 1 pohárhoz 2 cl Bols peach likőr 2 cl ír krémlikőr 1 cl grenadine szirup Elkészítés 1. A shotos pohárba töltjük a peach likőrt.2.
Vodka Martini
-6cl Vodka-1cl Édes Vermut A hozzávalókat tegyük keverőpohárba, óvatosan keverjük meg, majd szűrjük koktélos pohárba. Az ital James Bond kedvence a filmekben, ám kerüljük el a Hollywood-i észkombájnok találmányát és soha ne rázzuk fel ezt az italt, ugyanis egy átlátszatlan valamit kapunk, ami még csak véletlenül sem emlékeztet az italra.

35 cikk | 4 / 4 oldal