Magyar konyha - Italok - Különleges magyar likőrök

   

Különleges magyar likőrök
Ferenc keserű, unicum, mézes pálinka, ágyas pálinka, fűszer pálinkák. A besorolás még nem letisztult. Például a mézes pálinka a pálinkák védelmét igényli, hlott likőr értékű is lehetne, ámbár az eljárás is sajátosan más... Sokan nem tudják, hogy a neves likőrök többnyire magas alkoholtartalmúak, tehát az eredeti receptek nincsenek tekintettel az adókulcsokra.
Bencés likőrcsalád
Az ezeréves Pannonhalmi Főapátság kolostorkerti gyógyászati múltjának feltárása közben került elő a több száz éves, kéziratos és nyomtatott könyvekből álló gyűjtemény, amely bizonyítja, hogy a pannonhalmi bencések ősi hagyománya volt a gyógyhatású italok (teák, likőrök, tinktúrák) készítése.
Győri likőrök
A Győri Likőrgyár Zrt. és termékei. Valaha fél Magyarország ezeket a nedüket kóstolgatta. Története tanulságos az elmúlt 20 év eseményeinek sodrában. Cégünk jogelődjét 1884-ben a Lloyd Kereskedelmi Egylet alapította Győrben. Alapításától napjainkig szeszipari termékek előállításával, valamint kereskedelmével foglalkozott. Története során többször került állami és magántulajdonba.
Zwack Unicum
1790 óta eredeti recept szerint gyártott gyógylikőr, Brand a javából. Sőt, már-már a siker szimbóluma. Lássuk mi az ára a tartós sikernek? Receptjét senki sem tudja, mert titkos. De ha tudnánk, se lenne érdemes otthon próbálkozni, ugyanis ez a likőr remekmű több, mint negyven féle gyógynövényből készül, már több, mint kétszáz éve ugyanúgy.

4 cikk | 1 / 1 oldal