Győri likőrök


Győri likőrök

A Győri Likőrgyár Zrt. és termékei. Valaha fél Magyarország ezeket a nedüket kóstolgatta. Története tanulságos az elmúlt 20 év eseményeinek sodrában.

Cégünk jogelődjét 1884-ben a Lloyd Kereskedelmi Egylet alapította Győrben. Alapításától napjainkig szeszipari termékek előállításával, valamint kereskedelmével foglalkozott. Története során többször került állami és magántulajdonba. A második világháborút követően teljesen újjáépítették, ezt követően mint "Magyar Likőripari Vállalat" működött.

1978-tól 1983-ig a Szeszipari Tröszt leányvállalata volt. A Győri Szeszipari Vállalat 1983-ban alakult meg önálló vállalatként és működött ebben a struktúrában 1993. december 01-ig. Ekkor részvénytársasággá alakították, majd 1994. január 01-től vált szét:

  • Győri Szeszgyár és Finomító Rt /finomszesz gyártás/
  • Győri Likőrgyár Rt. /szeszesital gyártás/

1997 tavaszán a Győri Likőrgyár Rt. privatizációja befejeződött. A részvények döntő többségét szakmai befektetők vásárolták meg.

A Győri Likőrgyár Zrt. szeszesitalok előállításával és palackozásával, valamint e termékkör hazai és külkereskedelmi forgalmazásával foglalkozik. Termékkörébe tartoznak a hagyományos (standard) kategóriájú szeszesitalok, a prémium kategóriába tartozó italféleségek, valamint a legmagasabb minőségi igényeket is kielégítő de Luxe kategóriájú italok. A részletes cikklistát az árjegyzék, valamint a fényképes ismertető mutatja be.

A Győri Likőrgyár Zrt. napjainkban az ország egyik legnagyobb szeszesital gyártó és forgalmazó vállalkozása. Országos értékesítő hálózattal rendelkezik.

A Győri Likőrgyár Zrt. 1998 decembere óta rendelkezik az ISO 9001/2000 minőségbiztosítási tanúsítvánnyal, és 2000 óta működik a HACCP élelmiszer-biztonsági rendszer.

Mint a hazai legális szeszesital piac szereplője, cégünk termékei elsősorban az állandó kiváló minőségük miatt keresettek és elfogadottak a fogyasztók körében.

Néhány Győri termék:

  • Pannonhalmi Arany Mézes Barack likőr
  • Ferencz Keserű
  • Pannonhalmi ágyas pálinkák
  • Hagyományos likőrök, 4 centes kisüveges szeszek:
  • Alaszka vodka
  • Aranyhajó rum
  • Barack szeszesital
  • Dr. Mézes barack, dió, körte, szilva, stb.. likőr

 

 

 

Forrás


     

Szerkesztés dátuma: kedd, 2011. december 6. Szerkesztette: Sándor Kinga Blanka
Nézettség: 3,822 Kategória: Italok » Különleges magyar likőrök
Előző cikk: Bencés likőrcsalád Következő cikk: Zwack Unicum


   








Megjegyzések

Bőhmné Klaudia
szerda, 2019. augusztus 21. 19:01
Én csak most láttam ezt a cikkecskét! Ezeknek a likőröknek a "
lelke", a legtöbb kifejlesztője az én Édesapám Dr Uresch Ferenc volt.:
)
Romankovics Eva
csütörtök, 2019. november 7. 12:01
Megnéztem a cikkben található képeket, szüleim lakásában hosszú évekig megvolt a napoleonos üveg a szekrény tetején :)



Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: