Mire figyeljünk?


Mire figyeljünk?

Ár

A pálinka vásárlásánál nagyon fontos az ár. A pálinka magas adótartalmú termék, ezért ára nem lehet alacsonyabb az adó értékénél - amely a jövedéki adóból és az általános forgalmi adóból áll. Fél liter terméknél az adótartalom ártól függően minimum 700-1000 Ft. Ehhez jön még az alapanyag költsége, valamint a gyártási, csomagolási költség. Ezen adatok ismeretében a feltűnően olcsó pálinka vásárlását célszerű elkerülni.

Küllem

A pálinkának ránézésre homogénnek kell lennie, semmilyen hozzáadott anyagot nem tartalmazhat. A jó pálinka átlátszó, színtelen, ettől természetesen eltér az érlelt és ágyas pálinkák színe.

Címke

Csak azokat a termékeket nevezzük pálinkának, amelyek Magyarországon termett gyümölcsből készültek, és semmilyen más adalékanyagot nem tartalmaznak. Természetesen pálinka felhasználásával készülhetnek kiváló minőségű szeszesitalok, de azokat pálinkának már nem lehet nevezni. Például, ha mézet adunk a pálinkához, akkor a címkén azt fel kell tüntetni és a terméket pálinkának nem lehet nevezni. Ezen kívül a címkén fel kell tüntetni az áru alkoholtartalmát - amely minimálisan 37,5% -, összetételét, készítőjének és/vagy forgalmazójának nevét és címét. Ha sikerült eldöntenünk, hogy milyen pálinkát vásároljunk, akkor a vásárlást követően célszerű annak fogyasztására is odafigyelnünk. Erről a "Hogyan fogyasszuk" menüpontban találnak tájékoztatást.

Forrás:
www.palinkoldal.hu


Szerkesztés dátuma: vasárnap, 2011. február 20. Szerkesztette: Sándor Kinga Blanka
Nézettség: 1,948 Kategória: Italok » Pálinkák
Előző cikk: Kultúrált pálinkafogyasztás Következő cikk: Mire jó a pálinka?


   Tetszik  
Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: