A grissini eredetileg egy olasz recept, amit először a 14. században sütöttek. A sós kenyértésztából ceruza vastagságú darabokat sodortak, majd kemencében kisütötték. Ma már nagyon sokféle grissini létezik, nem csupán különböző lisztekből, de rengetek ízesítéssel is.
Hozzávalók
1 kenyérhez:
A tésztához:
7 g élesztő (instant)
1 teáskanál kristálycukor
250 ml víz
750 ml búzaliszt (BL55)
1 teáskanál só
2 evőkanál étolaj
50 g vaj (olvasztott)
200 g sajt - trappista (reszelt)
A kenéshez, szóráshoz:
60 g petrezselyemzöld
0.
Hozzávalók
1 db 26 cm-es sütőformához:
A tésztához:
500 g búzaliszt (BL55)
50 g porcukor
50 g vaj
30 g élesztő (friss)
6 g só
1 db tojás
220 ml tej (2,8%-os)
5 g vaníliás cukor - bourbon
1 db citrom reszelt héja
A töltelékhez:
100 g marcipán
250 g meggy (befőtt, lecsurgatott)
A kenéshez:
1 db tojás
Elkészítés
Kili...
Hozzávalók
1 kenyérre:
A kovászhoz:
20 g élesztő (friss)
1 teáskanál kristálycukor
130 ml tej (2,8%-os)
80 g fehér tönkölyliszt
20 g kenyérliszt (BL80)
A tésztához:
190 ml víz
40 g olívaolaj
3 evőkanál burgonyapehely
1 db tojássárgája
1 mokkáskanál aszkorbinsav
1.
Hozzávalók
1 kenyérre:
A morzsoltkához:
100 g megkelt kenyértészta
6 evőkanál búzakorpa
A kovászhoz:
35 g morzsoltka
500 ml víz
A tésztához:
100 g fehér tönkölyliszt
350 g kenyérliszt (BL80)
350 g búzaliszt (BL55)
25 g élesztő (friss)
70 ml víz
6 g barna cukor
10 g burgonyapehely
18 g só
3 ml olívaolaj
Elkészí...
Hozzávalók
1 tortaformányi:
A tésztához:
500 g búzaliszt (BL55)
7 g élesztő (instant)
100 g vaj
100 g porcukor
10 g só
10 g vaníliás cukor - bourbon
1 db tojássárgája
1 db citrom héja
2 csapott kávéskanál rum - barna
2 púpozott evőkanál kakaópor - holland
A töltelékhez:
250 g túró (félzsíros)
80 g kristálycukor
10...
Hozzávalók
8 darabra:
500 g búzaliszt (BL55)
50 g porcukor
50 g vaj
30 g élesztő (friss)
6 g só
1 db tojás (nagyobb)
220 ml tej (2,8%-os)
6 g vaníliás cukor - bourbon
1 db citrom héja
A kenéshez:
1 db tojás
Elkészítés
A sütőt 180 C-ra előmelegítjük, és kivajazunk, kilisztezünk vékonyan a kerámia formákat.
Hozzávalók:
A tésztához:
12 dkg vaj
50 dkg búzadara
2 citrom leve és reszelt héja
2 pohár natúr joghurt
4 egész tojás
20 dkg cukor
1 csomag sütőpor
Az öntethez:
1 citrom leve
15 dkg cukor
1,5 dl víz
A tetejére:
1 csomag vaníliás pudingpor
0,5 dl tej
Elkészítése:
A búzadara és a sütőpor kivételével a tészta hozzával...