Magyar konyha - Legújabb cikkek

   

Daiquiri koktél
Italok » Koktélok
Hozzávalók 1 pohárhoz: 5 cl rum - fehér 2 cl lime lé 4 kávéskanál porcukor   Elkészítés: Az alapanyagokat skékerben jéggel összerázzuk.   Hűtött Y koktélos pohárba szűrjük   Lime karikával díszíthetjük.      
Répás húsvéti muffin recept
Receptek » Sütemények
Hozzávalók kb.
Aranygaluska
Receptek » Sütemények
Hozzávalók 12 adaghoz: A tésztához: 300 ml tej (2,8%-os) 3 db tojássárgája 1 csipet só 1 teáskanál kristálycukor 250 g búzaliszt (BL55) 250 g rétesliszt 7 g élesztő (instant) A töltelékhez: 50 g vaj 100 g dió (darált) 100 g kristálycukor 10 g vaníliás cukor - bourbon 1 db citrom reszelt héja 0.
Sacher torta
Hozzávalók A piskótához: 130 g vaj 110 g porcukor 6 db tojássárgája 130 g búzaliszt 130 g csokoládé - ét (53%-os) 6 db tojásfehérje A bevonóhoz: 50 ml víz 110 g porcukor 150 g csokoládé - ét (53%-os) 60 g vaj 5 ml ecet (10%-os) A töltéshez: 200 g baracklekvár Elkészítés 1.
Kövér porcsin (Portulaca oleracea)
Gyógynövények » Gazok, vagy mégsem?
Kövér porcsin (Portulaca oleracea)   A legtöbben csak úgy ismerik: gaz Valójában: Csupasz, 30 cm magas, évelő növény, húsos, kúszó szárral. Pozsgás, fényes levelei sötétzöld színűek, tojásdad alakúak. Virágainak 5-6 szirma van. Kellemesen savanykás íze miatt nyersen is és főzve fogyasztják.
Töltött sült krumpli
Receptek »
Elkészítés:     Közepes krumplikat, lehetőleg egyforma méretűeket megmossuk, kefével lesikáljuk. Ezután minden krumpliszemet bevagdosunk keresztben kb. 3/4-ed részig 2-3 milliméter vastag szeletekre, de úgy, hogy a krumpli alja egyben maradjon. A krumpliszemeket sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk. 10-12 krumplihoz kb.
Tejszínes hagymakrémleves
Hozzávalók: 5-6 fej közepes vöröshagyma 1-2 fej fokhagyma 1,5 l levesalap (2 leveskockából) 2 dl tejszín 1 kanál liszt szerecsendió bors petrezselyem pirítós kenyér reszelt sajt Elkészítés: A hagymát kockára vágjuk, a fokhagymát felaprítjuk, és kevés olajon puhára pároljuk. Ha kész, összeturmixoljuk, majd visszatöltjük a lábasba.
Rácsos linzer lekvárral töltve: ahogy a nagyi csinálta
Receptek » Sütemények
A rácsos sütemények a nagymamák specialitásai, de nem árt, ha te is kiképzed magad ez ügyben, pláne akkor, ha húsvétkor sok vendéget vársz.  Az elkészítési idő hosszúnak tűnik, de ez csak a pihentetés, illetve a sütés miatt van, ezeket leszámítva egy nagyon egyszerű és ízletes desszertről van szó.
Rizskoch (rizsfelfújt, rizskók)
Hozzávalók: 1 l tej 1 csésze rizs 4 egész tojás 4-5 evőkanál kristálycukor vaníliás cukor reszelt citromhéj 1 csipet só Elkészítés: A rizst kevés (1-2 deci) vízben párolni kezdem, mikor elkezd duzzadni, hozzáadom a tejet és a sót, tejberizst főzök belőle. (Nem baj, ha nem főtt teljesen puhára a rizs, mert állás közben felszívja a tejet és megpuhul). Hűlni hagyom.
Vajat készítettünk házilag
Receptek » Hidegkonyha
Ebben a cikkben a vajról lesz szó. A vajról, nem margarinokról, vajkrémekről, szendvicskrémekről. Azért fontos mindezt jó előre leszögezni, mert mint kiderült nem mindenki számára világos, hogy a vaj pontosan micsoda. A vajban nincs más, mint tejzsír. Nincs benne emulgeáló, ilyen-olyan E számos csoda, színező anyag, savópor és bétakarotin. A vajban vaj van, és kész.

1841 cikk | 13 / 185 oldal