Cukkini krémleves Hozzávalók:
Kb 1,5 kg cukkiniolajhagyma /kis fej, vagy újhagyma, v. póréhagyma/2 - 3 gerezd fokhagymakb 1,5 lt víz /a cukkini mennyiségétől függ/3 - 4 db kockasajt /Mackó v.
Hozzávalók: 50 dkg kenyér, 1,5 - 2 liter tej, 6-7 tojássárgája, cukor
Elkészítése: A vékony szeletekre vágott kenyeret 3-4 ujjnyi vastag rétegben tálba rendezzük.
4-5 tojássárgáját cukorral összekavarjuk, és állandó keverés mellett a forró tejbe csurgatjuk.
A forró levet a kenyérszeletekre töltjük, pár percig lefedve állni hagyjuk, majd tálaljuk.
Hozzávalók (6 főre):
2 doboz málna
2 doboz szeder
1 doboz áfonya
3 db őszibarack
5 ek porcukor
2 dl habtejszín
0,5 dl vodka
1 citrom
4 szem kardamom
Elkészítés:
A málnából és a szederből félreteszünk néhány szemet, amit majd csak tálalás előtt használunk. (Természetesen az áfonya és az őszibarack egy kis részét is félretehetjük, de én azt valahogy elfelejtettem).
Hozzávalók: 10 dkg juhtúró, 5 dkg búzadara, 2 dkg liszt, 1 db tojás, 2 dl tejföl, 1 gerezd fokhagyma, 2 db húsleves kocka, só, kapor, ecet
Elkészítése: A túró felét egy egész tojással simára keverjük. Hozzáadjuk a búzadarát, és kis gombócokat formálunk belőle. Fél órát állni hagyjuk.
A lisztből kevés olajjal rántást készítünk.